Υπόθεση Εμίλ: Η πρώτη συνέντευξη της γυναίκας που βρήκε το κρανίο του εξαφανισμένου παιδιού

Υπόθεση Εμίλ: Η πρώτη συνέντευξη της γυναίκας που βρήκε το κρανίο του εξαφανισμένου παιδιού Facebook Twitter
0

Στις 30 Μαρτίου μια πεζοπόρος κοντά στο μικρό χωριό Βερνέ των γαλλικών Άλπεων έκανε μια μακάβρια ανακάλυψη. Καθώς περπατούσε σε δύσβατο μονοπάτι βρήκε το κρανία και μέρος της οδοντοστοιχίας του μικρού Εμίλ, που είχε εξαφανιστεί στις 8 Ιουλίου ενώ έπαιζε στον κήπο του σπιτιού των παππούδων του.

Η 60χρονη γυναίκα που βρήκε το κρανίο του μικρού Εμίλ μίλησε για πρώτη φορά το βράδυ της Τρίτης στον ιστότοπο του γαλλικού δικτύου BFMTV με το ψευδώνυμο Μανόν. Η γυναίκα, που είναι συνταξιούχος και της αρέσει η πεζοπορία, διηγήθηκε πως το Σάββατο, 30 Μαρτίου, ήταν μια μέρα με πολύ αέρα και δεν ήξερε αν θα έπρεπε να μείνει κάτω από τις κουβέρτες ή να βγει για πεζοπορία. Τελικά αποφάσισε να κάνει έναν περίπατο στη Φύση γύρω στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα). Έφτιαξε ένα καλάθι για πικ νικ και βγήκε από το σπίτι.

Πεζοπόρος για Εμίλ: «Πάει καιρός που δεν είχα περπατήσει σε αυτό το μονοπάτι»

Η ώρα ήταν 12 το μεσημέρι, όπως αφηγείται η ίδια και το γνωρίζει, αν και δεν φορούσε ρολόι επειδή άκουσε την καμπάνα της εκκλησίας. Η γυναίκα δεν πήρε μαζί το κινητό της καθώς όταν βγαίνει για μεγάλους περιπάτους ανέφερε ότι πάντα αφήνει το κινητό της τηλέφωνο στο σπίτι. Συνήθως η «Μανόν» σε κάθε πεζοπορία επιλέγει και διαφορετικό μονοπάτι. Εκείνη την ημέρα επέλεξε να περπατήσει σε ένα μονοπάτι που είχε να χρησιμοποιήσει πολύ καιρό. 

«Αυτό το μονοπάτι πάει καιρός που δεν το είχα περπατήσει. Δεν ξέρω, περισσότερο από ένα ή ενάμιση μήνα». Πρόκειται για ένα επίπεδο μονοπάτι που, όμως, είναι παράλληλο με μια πλαγιά με μεγάλα ύψη στα αριστερά του. Το μονοπάτι βρίσκεται κάτω από το χωριό Άνω Βερνέ, όπου είχε εξαφανιστεί ο μικρός Εμίλ. 

«Βρήκα το κρανίο στο μέσον του μονοπατιού»

Η 60χρονη πεζοπόρος διηγείται πως περπατούσε για αρκετή ώρα όταν «έπεσε» πάνω σε αυτό που τώρα αποκαλεί «το πράγμα», καθώς όπως δήλωσε η λέξη «κρανίο» της φέρνει στο μυαλό την εικόνα που θέλει να ξεχάσει.

«Το βρήκα στο μέσον του μονοπατιού. Ήταν λευκό και απόλυτα καθαρό. Είχε μόνο τα άνω δόντια. Ήξερα πως ήταν αυτός», δήλωσε η πεζοπόρος και πρόσθεσε πως δεν αμφέβαλε ούτε στιγμή πως επρόκειτο για το κρανίο του μικρού Εμίλ. 

Την στιγμή της μακάβριας ανακάλυψης περιγράφει πως ένιωσε μεγάλο άγχος και τα συναισθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, έκλαιγε και μετά προσπαθούσε να ηρεμήσει. Έπρεπε να πάρει μια απόφαση για το τι θα κάνει και το γεγονός ότι δεν είχε μαζί της κινητό την δυσκόλεψε. Τελικά αποφάσισε με μεγάλη προσοχή να το τοποθετήσει μέσα σε μια πλαστική τσάντα. Είχε πάντα μαζί της δύο πλαστικές τσάντες για να κρατά τα παπούτσια της στεγνά όταν περπατούσε στο χιόνι. Φυσούσε δυνατά και φοβήθηκε πως αν άφηνε το κρανίο στο σημείο ίσως μετά οι Αρχές να μην το έβρισκαν ή κάποιος θα μπορούσε να το πάρει.

Η ίδια αφηγείται πως οι άνδρες της χωροφυλακής την ρώτησαν αργότερα αν το DNA της θα μπορούσε να υπάρχει μέσα στην πλαστική τσάντα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το γνωρίζει...  Πριν φύγει από την περιοχή μαζί με το μακάβριο εύρημα τοποθέτησε ένα πεσμένο κυπαρίσσι  στο σημείο που εντόπισε το κρανίο για να το θυμάται, όταν θα της ζητηθεί από τις Αρχές. Κρατούσε την πλαστική τσάντα και πήρε το δρόμο της επιστροφής έχοντας στο μυαλό της τους γονείς του Εμίλ. Γύρω στις 2 έφτασε στο σπίτι της. Άφησε την πλαστική τσάντα στη βεράντα και αμέσως τηλεφώνησε στη χωροφυλακή. «Βρίσκομαι... (έδωσε διεύθυνση) και βρήκα ένα κρανίο», είπε στον άνδρα που σήκωσε το τηλέφωνο.

Έφτιαξε έναν καφέ και προσπάθησε να ηρεμήσει μέχρι να φτάσουν οι χωροφύλακες. Τους έδωσε ραντεβού στην άκρη του δρόμου για να μην τη δουν οι γείτονες καθώς όλο το χωριό ασχολείτο με τη εξαφάνιση του παιδιού. Από τις 3 το απόγευμα και επί 9 ώρες έδινε κατάθεση στα γραφεία της τοπικής χωροφυλακής. Τους οδήγησε στο μονοπάτι και η χωροφυλακή απέκλεισε το σημείο. 

Η κατ' οίκον έρευνα στην κατοικία της 60χρονης πεζοπόρου

Κατά την διάρκεια της κατάθεσης η 60χρονη αφηγήθηκε όλα όσα έγιναν στους άνδρες της χωροφυλακής. «Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις τους, αυτό είναι όλο», δήλωσε η γυναίκα και πρόσθεσε πως οι ερωτήσεις έγιναν για να κατανοήσουν πώς έγινε η εύρεση του κρανίου και για να εξάγουν συμπεράσματα για την προσωπικότητα της ίδιας. Οι χωροφύλακες τα μεσάνυχτα την συνόδευσαν στην οικία της. «Την επόμενη μέρα δεν το περίμενα, κατ΄οίκον έρευνα!», αναφέρει η πεζοπόρος, που έμεινε έκπληκτη όταν οι άνδρες της χωροφυλακής επισκέφθηκαν την οικία της και πήραν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες επέστρεψαν μία εβδομάδα αργότερα. 

Σύμφωνα με το BFMTV δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο μέχρι σήμερα που να καθιστά την πεζοπόρο ύποπτη στην υπόθεση εξαφάνισης και θανάτου του μικρού Εμίλ. «Είμαι εξαντλημένη ψυχολογικά και σωματικά με όλο αυτό», δήλωσε η πεζοπόρος. Η 60χρονη τόνισε πως η σκέψη της είναι στους γονείς του άτυχου αγοριού.  «Τι μπορεί να πει κανείς στους γονείς που έχασαν το παιδί τους; Μακάρι να βρουν γαλήνη, είθε ο θεός να τους δώσει γαλήνη», είπε η 60χρονη.  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM
Ιράν: Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον θάνατο του Ραϊσί; 

Διεθνή / Ιράν - Ο θάνατος του Ραϊσί και οι επίδοξοι διάδοχοι: Ο γιος, ο πρόεδρος της βουλής, η πανίσχυρη σύζυγος και τα αουτσάιντερ

Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον αδόκητο θάνατο του προέδρου της ισλαμικής δημοκρατίας; - Πώς ο θάνατος Ραϊσί αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των παρατάξεων εντός της Ισλαμικής Δημοκρατία
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ