Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Απερίφραστη καταδίκη από το ΝΑΤΟ - Κατασβέστηκε η φωτιά στο Crocus City Hall

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Απερίφραστη καταδίκη από το ΝΑΤΟ - Κατασβέστηκε η φωτιά στο Crocus City Hall Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (22/3), κατά την οποία ουλάχιστον 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις με στόχο τους επισκέπτες συναυλιών στη Μόσχα. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στα θύματα και τις οικογένειές τους» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ. 

Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η φωτιά στο Crocus City Hall της Μόσχας έχει πλέον αντιμετωπιστεί πλήρως, επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η οροφή της αίθουσας έχει καταρρεύσει, ενώ η καταστροφή στο εσωτερικό της αίθουσας είναι ολοσχερής. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιστρατεύτηκαν και ελικόπτερα, ρίχνοντας περίπου 160 τόνους νερού.

Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνήτης της Μόσχας, οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στα συντρίμμια της αίθουσας συναυλιών κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα θα πάρουν αρκετές ημέρες. Την ίδια ώρα, η ειδική Επιτροπή που ερευνά την αιματηρή επίθεση έκανε γνωστό πως οι δράστες χρησιμοποίησαν «αυτόματα πυροβόλα όπλα» και έβαλαν φωτιά στο κτίριο με τη βοήθεια ενός «εύφλεκτου υγρού». 

«Έχει καθοριστεί πως οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ένα εύφλεκτο υγρό για να βάλουν φωτιά στην αίθουσα συναυλιών όπου βρίσκονταν θεατές» ανέφεραν  οι ερευνητές στο Telegram, προσθέτοντας πως κατέσχεσαν «αυτόματα όπλα» τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν καταγγέλλει «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» του από τις ΗΠΑ

Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ και Ιορδανία οφείλουν «να αποζημιώσουν πλήρως την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και να επανορθώσουν για κάθε υλική και ηθική βλάβη», λέει ο Ιρανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη
THE LIFO TEAM