Νετανιάχου στον Σολτς: Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στη Ράφα, όσο υπάρχουν εγκλωβισμένοι

Νετανιάχου στον Σολτς: Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στη Ράφα, όσο υπάρχουν εγκλωβισμένοι Facebook Twitter
0

Δεν θα υπάρξει ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα όσο «ο πληθυσμός παραμένει εγκλωβισμένος» εκεί, διαβεβαίωσε σήμερα Κυριακή ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τον Όλαφ Σολτς.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς ζήτησε «συμφωνία για τους ομήρους και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

«Χρειάζεται μία συμφωνία για τους πρόσφυγες και μία βιώσιμη κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος λέγοντας ότι κατανοεί «τις οικογένειες των ομήρων που λένε ότι ήρθε η ώρα για μία συμφωνία για να σωθούν οι άνθρωποι που κρατούνται».

Μία επιχείρηση στην Ράφα «δεν είναι κάτι που θα κάνουμε αφήνοντας τον πληθυσμό εγκλωβισμένο εκεί. Στην πραγματικότητα θα κάνουμε το αντίστροφο, θα τους δώσουμε την δυνατότητα να φύγουν», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον γερμανό καγκελάριο, ο οποίος πρόσθεσε ότι μία ισραηλινή επίθεση στην Ράφα «θα δυσκολέψει πολύ» την ειρήνευση στην περιοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 1,5 Παλαιστίνιοι ζουν στοιβαγμένοι στην Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διωγμένοι από τις ισραηλινές πολεμικές επιχειρήσεις στην βόρεια και την κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ολαφ Σολτς δήλωσε επίσης ότι συζήτησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου την ανάγκη για την χορήγηση ευρείας ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

«Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να παρακολουθούμε τους Παλαιστίνιους να κινδυνεύουν από λιμό. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να ανεχθούμε», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM