Νετανιάχου στον Σολτς: Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στη Ράφα, όσο υπάρχουν εγκλωβισμένοι

Νετανιάχου στον Σολτς: Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στη Ράφα, όσο υπάρχουν εγκλωβισμένοι Facebook Twitter
0

Δεν θα υπάρξει ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα όσο «ο πληθυσμός παραμένει εγκλωβισμένος» εκεί, διαβεβαίωσε σήμερα Κυριακή ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τον Όλαφ Σολτς.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς ζήτησε «συμφωνία για τους ομήρους και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

«Χρειάζεται μία συμφωνία για τους πρόσφυγες και μία βιώσιμη κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος λέγοντας ότι κατανοεί «τις οικογένειες των ομήρων που λένε ότι ήρθε η ώρα για μία συμφωνία για να σωθούν οι άνθρωποι που κρατούνται».

Μία επιχείρηση στην Ράφα «δεν είναι κάτι που θα κάνουμε αφήνοντας τον πληθυσμό εγκλωβισμένο εκεί. Στην πραγματικότητα θα κάνουμε το αντίστροφο, θα τους δώσουμε την δυνατότητα να φύγουν», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον γερμανό καγκελάριο, ο οποίος πρόσθεσε ότι μία ισραηλινή επίθεση στην Ράφα «θα δυσκολέψει πολύ» την ειρήνευση στην περιοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 1,5 Παλαιστίνιοι ζουν στοιβαγμένοι στην Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διωγμένοι από τις ισραηλινές πολεμικές επιχειρήσεις στην βόρεια και την κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ολαφ Σολτς δήλωσε επίσης ότι συζήτησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου την ανάγκη για την χορήγηση ευρείας ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

«Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να παρακολουθούμε τους Παλαιστίνιους να κινδυνεύουν από λιμό. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να ανεχθούμε», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM