Μπάιντεν: Ο ένας υποψήφιος για την προεδρία «είναι υπερβολικά γέρος» και διανοητικά «ακατάλληλος», ο άλλος «είμαι εγώ»

Μπάιντεν: Ο ένας υποψήφιος για την προεδρία «είναι υπερβολικά γέρος» και διανοητικά «ακατάλληλος», ο άλλος «είμαι εγώ» Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν/Φωτ.: EPA
0

«Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για να γίνει πρόεδρος. Ο άλλος είμαι εγώ», είπε σκωπτικά ο Τζο Μπάιντεν, απευθυνόμενος σε περίπου 650 προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post Τζεφ Μπέζος και ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, ο Σου Ζι Τσου. 

Η εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο δείπνο της Λέσχης Γκριντάιρον, παράδοσης από το 1880 στην Ουάσιγκτον, στο οποίο συνηθίζεται πολιτικοί και δημοσιογράφοι να ανταλλάσσουν αιχμηρά χιουμοριστικά σχόλια, ήταν η πρώτη αφότου παραβρέθηκε σ’ αυτό ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του, το 2018.

Ο Ρεπουμπλικάνος έχει επανειλημμένα υπονοήσει πως θεωρεί ότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του βρίσκεται στα πρόθυρα άνοιας, αν δεν έχει ήδη. Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ακόμη πως η σημασία του Τύπου παραμένει τεράστια, διαβεβαιώνοντας πως δεν τον θεωρεί «εχθρό του λαού», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας πως «δεν θα υποκλιθούμε», ούτε η κυβέρνησή του, ούτε οι Ουκρανοί, ούτε ο ίδιος προσωπικά, στη Ρωσία, φράση την οποία είχε προφέρει στο Κογκρέσο προ ημερών, κατά την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης.

Η ρεβάνς των εκλογών του 2020 δεν προξενεί ακριβώς ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ, αν κανείς πιστέψει τις δημοσκοπήσεις, ειδικά εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας των δυο υποψηφίων — ο Τζο Μπάιντεν είναι 81 ετών, ο Ντόναλντ Τραμπ 77.

Στο περυσινό δείπνο, ο Μάικ Πενς, ο αντιπρόεδρος επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, είχε καταφερθεί με ασυνήθιστη σφοδρότητα εναντίον του μεγιστάνα, τονίζοντας πως θα λογοδοτήσει στην ιστορία για τον ρόλο του στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM