Το τεχνικό προσωπικό της Lufthansa κήρυξε τριήμερη απεργία

Το τεχνικό προσωπικό της Lufthansa κήρυξε τριήμερη απεργία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε τριήμερη απεργία καλεί τα μέλη της στην Lufthansa η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή, 1η Μαρτίου.

Στην ανακοίνωσή της ωστόσο η Ver.di  διαβεβαιώνει πως από την απεργία δεν θα επηρεαστούν οι πτήσεις. Στη νέα αυτή κινητοποίηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευόμενοι στις Lufthansa Technik, Lufthansa Aviation Training και Lufthansa Technical Training, ενώ οι εργαζόμενοι στις Lufthansa Technik Logistik και Lufthansa Logistik Services θα συμμετάσχουν σε στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ώρες ανά περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως στις τελευταίες δύο απεργίες του προσωπικού εδάφους της Lufthansa ακυρώθηκαν εκατοντάδες επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις από και προς επτά μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας, κάτι που δεν θα συμβεί αυτή την φορά. Η Ver.di. παράλληλα τονίζει πως στις διαπραγματεύσεις με την Lufthansa η εταιρία βελτίωσε «μόνο λίγο την προσφορά της και μόνο σε δύο τομείς».

Ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της Lufthansa ωστόσο υποστηρίζει ότι η εταιρεία έκανε «ένα μεγάλο βήμα προς την Ver.di» και ότι παρουσίασε «νέα και βελτιωμένη» προσφορά. Η Ver.di διεκδικεί αύξηση αποδοχών κατά 1,25% και τουλάχιστον κατά 500 ευρώ μηνιαίως για τους περίπου 25.000 εργαζόμενους και «μπόνους πληθωρισμού» ύψους 3.000 ευρώ για το τρέχον έτος, με τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων να έχει προγραμματιστεί για τις 13 και 14 Μαρτίου.

Αυτήν την εβδομάδα στη Γερμανία σημειώνεται πως βρίσκονται εξίσου σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο των τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό, λεωφορεία και τραμ, οι οποίες διαφέρουν ανά κρατίδιο. Ενδεικτικά, στο Βερολίνο απέργησαν ήδη την Δευτέρα, ενώ θα επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε συνεργασία με την οργάνωση «Παρασκευές για το Μέλλον», η οποία διοργανώνει για την 1η Μαρτίου συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν Κόεν: Πως ο συνιδρυτής της Ben & Jerry's συνδυάζει τον ακτιβισμό με την επιχειρηματικότητα

Διεθνή / Πώς ο συνιδρυτής των Ben & Jerry's έκανε την επιχειρηματικότητα εργαλείο πολιτικής ανυπακοής

Ο 74χρονος είναι γνωστός για την ενασχόλησή του με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, έχοντας τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν τη φυλετική ισότητα, τον ρόλο του χρήματος στην πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα
LIFO NEWSROOM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει θεωρία συνωμοσίας για τον καρκίνο του Τζο Μπάιντεν

Τα τελευταία χρόνι ο Μασκ είτε έχει υιοθετήσει είτε έχει φλερτάρει με τις θεωρίες συνωμοσίας για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - από την πολιτική βία και την εκλογική νοθεία έως τα αντισημιτικά και ακροδεξιά αφηγήματα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Διάταγμα για αφαίρεση 66.000 καταχωρήσεων της Airbnb λόγω παραβίασης κανονισμών

Διεθνή / Ισπανία: Διάταγμα για αφαίρεση 66.000 καταχωρήσεων της Airbnb λόγω παραβίασης κανονισμών

Η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αυξανόμενη κρίση στέγασης, την οποία οι αρχές αποδίδουν εν μέρει στην εκτεταμένη χρήση των ακινήτων για τουριστική εκμετάλλευση μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb
LIFO NEWSROOM