Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Lufthansa - Κινδυνεύουν με ακύρωση χιλιάδες πτήσεις

Γερμανία: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις - Κινδυνεύουν με ακύρωση πολλές πτήσεις Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στη Γερμανία ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους, καθώς την Τετάρτη το προσωπικό εδάφους στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa ξεκινά απεργία, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει πολλές πτήσεις.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Verdi, η απεργία προγραμματίζεται να αρχίσει την Τετάρτη στις 4:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος) και να διαρκέσει ως τις 7:10 τοπική ώρα (08:10 ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη «για την αύξηση των πιέσεων» προς την διεύθυνση. Εξαιτίας της απεργίας αναμένεται να επηρεαστούν τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Αμβούργου, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να διευκρινιστεί πόσες πτήσεις θα ακυρωθούν, δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthans, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «φυσικά, θα είναι πολλές». Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρεία ετοιμάζει το χρονοδιάγραμμα έκτακτης ανάγκης, ωστόσο η απεργία μπορεί να έχει αντίκτυπο σε 3.000 πτήσεις την ημέρα.

Οι υπηρεσίες εδάφους είναι ένας από τους διάφορους κλάδους της Lufthansa που διαπραγματεύονται επί του παρόντος συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Στις διαπραγματεύσεις το Verdi ζητεί αύξηση μισθών 12,5% για 25.000 εργαζόμενους, ή τουλάχιστον 500 ευρώ επιπλέον μηνιαίως για περίοδο 12 μηνών, συν μια εφάπαξ πληρωμή 3.000 ευρώ για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού. Ο λόγος για τα συγκεκριμένα αιτήματα είναι το υψηλό κόστος διαβίωσης και ο μεγάλος φόρτος εργασίας λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Επίσης, η απεργία των εργαζομένων στην ασφάλεια σε 11 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες πτήσεις να ακυρωθούν. Στην απεργία συμμετείχαν περίπου 25.000 εργαζόμενοι στην ασφάλεια 11 αεροδρομίων της χώρας. Πρόκειται για τα αεροδρόμια σε Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Στουτγάρδη, Βρέμη, Αννόβερο, Κολωνία, Ντίσελντορφ, Λειψία, Ερφούρτη και Δρέσδη. Από τα μεγάλα αεροδρόμια λειτούργησε μόνο αυτό του Μονάχου.

Υπενθυμίζεται ότι το συνδικάτο Ver.di προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις πριν από λίγες ημέρες, με τα μέσα μαζική μεταφοράς, λεωφορεία, τραμ και μετρό, να τραβούν χειρόφρενο. Σε πάνω από 80 πόλεις συμμετείχαν στις απεργίες περίπου 90.000 εργαζόμενοι για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν βελτίωση αποδοχών, μεγαλύτερα διαλείμματα ανάμεσα στις βάρδιες και περισσότερη άδεια μετ’ αποδοχών. Η απεργία είχε ως αποτέλεσμα να «παραλύσουν» οι μετακινήσεις καθώς δεν πραγματοποιούνταν δρομολόγια λεωφορείων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM