Η Ουκρανία βύθισε ρωσικό πολεμικό πλοίο στην Κριμαία

Η Ουκρανία βύθισε ρωσικό πολεμικό πλοίο στην Κριμαία Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ, αρχείου
0

Ακόμη ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, το αποβατικό «Tsezar Kunikov» χτύπησαν ουκρανικά drones στα ανοιχτά της Κριμαίας. Όπως φαίνεται στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από ουκρανικές πηγές στο «X» (πρώην twitter) ουκρανικά ναυτικά drones έπληξαν το μεγάλο αποβατικό πλοίο που φαίνεται να βυθίζεται. Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο Κίεβο, το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πολεμικό έπλεε σε ουκρανικά χωρικά ύδατα, κοντά στην Αλούπκα. 

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας κατέστρεψαν το πλοίο Tsezar Kunikov. Την ώρα της επίθεσης ήταν σε νερά που ανήκουν στην ουκρανική περιοχή κοντά στο Αλούπκα» έγραψε ο ουκρανικός στρατός στο Telegram.  

Το δίκτυο ενημέρωσης Ukrainska Pravda έχει δημοσιεύσει βίντεο που δείχνουν καπνό πάνω από τη θάλασσα στη νότια ακτή της Κριμαίας. Ακόμα στα βίντεο φαίνονται ελικόπτερα να πετάνε πάνω από τη θάλασσα.  

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Ουκρανός βουλευτής Ολέκσι Χοντσαρένκο αναφέροντας ότι το ρωσικό Tsezar Kunikov είχε λάβει μέρος και στην στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στη Γεωργία το 2008. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εσαθονία: Η Ρωσία προετοιμάζεται για στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Δύση μέσα στην επόμενη δεκαετία

Διεθνή / Η Ρωσία προετοιμάζεται για στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Δύση την επόμενη 10ετία, προειδοποιεί η Εσθονία

Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Εσθονίας μιλά για ρωσική απειλή - Πώς η Δύση μπορεί να αποτρέψει δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να αποτραπεί αν η Δύση συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM