Παύλος Μαρινάκης για αγρότες: «Η οικονομία βελτιώνεται αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι»

Παύλος Μαρινάκης για αγρότες: «Η οικονομία βελτιώνεται αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι» Facebook Twitter
0

«H κυβέρνηση στηρίζει ενεργά τον αγροτικό κόσμο, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας. Η οικονομία βελτιώνεται αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Το ποσό αρωγής για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις μονάδες που επλήγησαν στη Θεσσαλία είναι από 5 -10.000 ευρώ, ενώ έχουν αποδεσμευτεί 795.000 ευρώ αθροιστικά κι έχουν καταβληθεί 147,7 εκατ. Θέλουμε ο προϋπολογισμός να συνεχίσει να μην είναι ελλειμματικός. Είμαστε κυβέρνηση που έχει μειώσει πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτικών συντακτών σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών.

Συνοπτικά τα μέτρα και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

  • Aνοίγει τα επόμενα εικοσιτετράωρα η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις νέες ή επιπρόσθετες αιτήσεις πρώτης αρωγής προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες για τις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023 στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές
  • Η Επιστροφή φόρου κατνάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και τα 5 νέα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους για τους αγρότες θα συνοδευτεί με έκπτωση 10% από τη ΔΕΗ στο διάστημα Μάιος – Σεπτέμβριος 2024.
  • Η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει στους αγρότες μεσοπρόθεσμη μείωση 30% σε σχέση με τις σημερινές τιμές για συνεταιρισμούς και για μεμονωμένους αγρότες προορίζεται το πρόγραμμα “φωτοβολταϊκά στο χωράφι.”
  • Επίσης, στα μέτρα στήριξης εντάσσεται και το πρόγραμμα πράσινης ενέργειας “Απόλλων”
  • Εχουν δαπανηθεί 150 εκατομμύρια για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και 82 εκατ. για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης
  • Παραπάνω από 1 εκατομμύρια στρέμματα απελευθερώνονται για τους Έλληνες αγρότες. Η χώρα ζητά επανεξέταση στοιχείων αγροτικής παραγωγής σην ΕΕ για να παρεμβάσεις πράσινης γεωργίας.

Μαρινάκης για Κασσελάκη: «Ας αφήσει τα τρακτέρ»

Σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «ο κύριος Κασσελάκης ανέβηκε στο τρακτέρ αλλά δε συνομίλησε με άλλους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σχετικά με την κοινή αγροτική πολιτική και τις επιπτώσεις. Ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προτάσεις του είχαν κόστος. Ας έρθει λοιπόν να μας πει για τη στάση του, κι ας αφήσει τα τρακτέρ. Ο προηγούμενος που ανέβηκε σε τρακτέρ από την Αξιωματική Αντιπολίτευση μόνο φόρους έβαλε. Τα προβλήματα λύνονται με πράξεις και σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα υλοποιήθηκαν το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου εντατικοί στοχευμένοι έλεγχοι, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών.

Τα ειδικά συνεργεία ελέγχων πραγματοποίησαν συνολικά 16.030 ελέγχους οχημάτων, εστιάζοντας στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων. Βεβαιώθηκαν πάνω από 4.580 παραβάσεις που οδήγησαν σε συλλήψεις, αφαιρέσεις αδειών κυκλοφορίας κλπ, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM