Μπορέλ: «Ασπίδες» θα ονομάζεται η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των ανταρτών Χούτι

Μπορέλ: «Ασπίδες» θα ονομάζεται η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούτι Facebook Twitter
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gravely κατέρριψε πύραυλο κρουζ που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούτι, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ (Φωτ.: X)
0

«Ασπίδες» θα ονομάζεται η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των ανταρτών Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ. 

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε ότι η επιχείρηση κατά των ανταρτών Χούτι θα ονομάζεται «Ασπίδες, δηλαδή προστασία των πλοίων» και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου

Πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση της επιχείρησης, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη- μέλη, σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ. Ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ αναφέρουν ότι γίνεται συζήτηση για «αναβαθμισμένο ρόλο» της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στη διοίκηση. 

Αντάρτες Χούτι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον αμερικανικού αντιτορπιλικού 

Σήμερα, οι αντάρτες Χούτι ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον αμερικανικού αντιτορπιλικού, στην Ερυθρά Θάλασσα. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν γνωστό ότι κατέρριψαν πύραυλο που εκτόξευσαν οι αντάρτες. 

Οι Χούτι ανέφεραν πως «εκτόξευσαν πολλούς πυραύλους εναντίον του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Gravely στην Ερυθρά Θάλασσα» και επανέλαβαν ότι θα συνεχίσουν να βάζουν στο στόχαστρο αμερικανικά και βρετανικά πλοία που πλέουν στην περιοχή. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη Μέση Ανατολή (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη προς την Ερυθρά Θάλασσα. 

Το αντιτορπιλικό USS Gravely κατέρριψε πύραυλο κρουζ «που εκτοξεύθηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούτι προς την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας», ανέφερε σε ανάρτηση η CENTCOM. «Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε ζημιές», σημειωνόταν στην ίδια ανάρτηση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM
Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Διεθνή / Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει υπερπαραγωγή σταφυλιών, πτώση ζήτησης και απώλεια καναδικής αγοράς, αφήνοντας τους παραγωγούς να προσαρμόζουν στρατηγικές, μειώνοντας τιμές και επαναφυτεύοντας αμπελώνες για να επιβιώσουν στην κρίση του κρασιού
LIFO NEWSROOM