Φεστιβάλ Βερολίνου: Τιμητική Χρυσή Άρκτος στον Μάρτιν Σκορσέζε

μαρτιν σκορσεζε Facebook Twitter
Φωτ.: Instragram
0

Στο φεστιβάλ Βερολίνου στις 20 Φεβρουαρίου ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε θα λάβει την τιμητική Χρυσή Άρκτο για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι «ένα απαράμιλλο πρότυπο» για «οποιονδήποτε θεωρεί τον κινηματογράφο ως την τέχνη της διαμόρφωσης μιας ιστορίας με τέτοιο τρόπο που είναι ταυτόχρονα εντελώς προσωπικός και παγκόσμιος», ανέφεραν οι διευθυντές του φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, Κάρλο Σατριάν και Μαριέτε Ρίσενμπεκ.

Οι ταινίες του Αμερικανού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού «συνόδευσαν την ιστορία μας ως θεατές και ανθρώπινες υπάρξεις, οι χαρακτήρες του έζησαν και αναπτύχθηκαν μέσα μας, η άποψή του για την ιστορία και την ανθρωπότητα μας βοήθησε να καταλάβουμε και να αμφισβητήσουμε ποιοι είμαστε και από πού προερχόμαστε», συμπλήρωσαν οι επικεφαλής του φεστιβάλ.

Η μακρά σχέση του Μάρτιν Σκορσέζε με το φεστιβάλ Βερολίνου

Η σχέση του Μάρτιν Σκορσέζε με το «Μπερλινάλε» ξεκίνησε το 1981, όταν προβλήθηκε στο φεστιβάλ η ταινία του «Raging bull» (Οργισμένο Είδωλο).

Το φιλμ «Cape fear» (Το ακρωτήρι του φόβου) ήταν στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ του Βερολίνου το 1991. Το 2003 και ξανά το 2010 στο πλαίσιο αφιερώματος προβλήθηκε η ταινία του «Gangs of New York» (Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης).

Το 2008 η κινηματογραφική γιορτή άνοιξε με την προβολή της ταινίας «Shine a Light» για τη συναυλία των Rolling Stones. Παράλληλα, το «The Film Foundation» αποτελεί πρωτοβουλία του σκηνοθέτη και έχει προσφέρει αποκατεστημένες εκδόσεις αρκετών τίτλων για το τμήμα «Berlinale Classics».

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη έκθεση στον κόσμο για τον Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάστηκε από την Deutsche Kinemathek (πρόκειται για το γερμανικό κινηματογραφικό αρχείο) το πρώτο εξάμηνο του 2013. Έναν χρόνο μετά, το 2014 το «The 50 Year Argument», σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε και Ντέιβιντ Τεντέσκι παρουσιάστηκε ως έργο σε εξέλιξη.

Να αναφερθεί πως η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Killers of the flower moon» (Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού) έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον την τρέχουσα περίοδο των κινηματογραφικών βραβείων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Διεθνή / Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η Πόλη της Γάζας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς - Προειδοποίησε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM