Γιάννης Οικονόμου για Ασπρόπυργο: «Αλλος ένας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος»

Οικονόμου: «Αλλος ένας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος» Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Τον θάνατο του 29χρουνου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, στη διάρκεια καταδίωξης, σχολίασε σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. 

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για «πανδημία βίας και παραβατικότητας στο δυτικό κόσμο» αλλά και «δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο».

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο.

«Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης», κατέληξε.

Το χρονικό του θανάτου του αστυνομικού

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ έφυγε από τη ζωή ύστερα από τροχαίο, με εμπλοκή περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Αμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονταν δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως. 

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην Εθνική Οδό.

Φτάνοντας στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του «ύποπτου» οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και να μεταφερθούν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα ο ένας από αυτούς.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM