Η Χαμάς λέει ότι πρότεινε απελευθέρωση 70 ομήρων, με αντάλλαγμα 5νθήμερη εκεχειρία

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 12.640 οι νεκροί κι από τις δύο πλευρές Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς πρότεινε την απελευθέρωση 70 ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, με αντάλλαγμα μια πενθήμερη εκεχειρία. 

Η πρόταση- που σύμφωνα με τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ έκανε η Χαμάς στους μεσολαβητές- αφορά στην απελευθέρωση 70 γυναικών και παιδιών που κρατούνται ως όμηροι από την οργάνωση. 

«Η εκεχειρία θα πρέπει να περιλαμβάνει πλήρη κατάπαυση πυρός και να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Τουλάχιστον 12.440 οι νεκροί και από τις δύο πλευρές

Μεγαλώνει ασταμάτητα η λίστα των νεκρών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και ο νέος αριθμός των θυμάτων κι από τις δύο πλευρές φθάνει τους 12.440. 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία για τον πόλεμο στο Ισραήλ από το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από την Χαμάς, τουλάχιστον 11.240 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς. Το υπουργείο λέει ότι 4.630 από όσους σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας είναι παιδιά και 3.130 γυναίκες.

Επίσης τις προηγούμενες μέρες έγινε λόγος για πάνω από 32.000 τραυματίες. Ο απολογισμός δόθηκε στη δημοσιότητα από εκπρόσωπο Τύπου της Χαμάς, καθώς το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας σταμάτησε να δίνει νέα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων αφότου έχασε κάθε επικοινωνία με ορισμένα νοσοκομεία στον πολιορκούμενο θύλακα. Οι ανεξάρτητοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν τον αριθμό των θυμάτων που ανακοινώθηκαν από τη Γάζα ενώ πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα.

Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει ανακοινώσει τουλάχιστον 1.200 νεκρούς και 242 ομήρους. Πριν από λίγο ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανέφερε πως η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της Γάζας. 

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε προσφυγικό καταυλισμό 

Σε επιπλέον στοιχεία, τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Shehab που πρόσκειται στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, καταγράφονται σκηνές πανικού σε μια περιοχή με φλεγόμενα ερείπια ισοπεδωμένων κτιρίων. Μέχρι στιγμής οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο πλήγμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM