Το Πεκίνο τερματίζει τη χρησιμοποίηση οργάνων από θανατοποινίτες

Το Πεκίνο τερματίζει τη χρησιμοποίηση οργάνων από θανατοποινίτες Facebook Twitter
0

Τον τερματισμό, μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, της αμφιλεγόμενης πρακτικής χρησιμοποίησης οργάνων από εκτελεσμένους εγκληματίες για μεταμοσχεύσεις, ανακοίνωσε το Πεκίνο, σύμφωνα με το beijingshots.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Κίνας, στη χώρα θα αρχίσει η εφαρμογή προγράμματος παραχώρησης οργάνων από εθελοντές δότες.

Σημειώνεται ότι από το 2007, η Κίνα απαγόρευσε το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων και δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να επιτύχει αύξηση του αριθμού των εθελοντών δωρητών. Τα αποτελέσματα μέχρις στιγμής είναι απογοητευτικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας περίπου 2 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται μεταμόσχευση οργάνων, αλλά μόλις 20.000 μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM