Το Ισραήλ αποσύρει τους διπλωματικούς εκπροσώπους του από την Τουρκία

Το Ισραήλ αποσύρει τους διπλωματικούς εκπροσώπους από την Τουρκία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, έδωσε εντολή στους Ισραηλινούς διπλωμάτες που βρίσκονται  στην Τουρκία να επιστρέψουν στη χώρα.

Μάλιστα, επισήμανε την ανάγκη για επανεκτίμηση των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία, επικαλούμενος τη «σκληρή» κριτική των Τούρκων ηγετών για τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Με φόντο τις σκληρές δηλώσεις της Τουρκίας, διέταξα την επιστροφή των διπλωματικών εκπροσώπων (από την Τουρκία) προκειμένου να γίνει επανεκτίμηση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα σε μία μαζική διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά δύναμη αντίστασης. Επιπλέον έκανε λόγο για «σφαγή» στη Γάζα, ενώ τόνισε ότι κύριος ένοχος για αυτήν είναι η Δύση.

Ακόμη, σε ανάρτησή του ο Τούρκος πρόεδρος ανάφερε πως «οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, έθεσαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε πως «το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του».

Παράλληλα κάλεσε τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργανώνει το κόμμα του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Επ’ αυτού ανάφερε πως «θα βροντοφωνάξουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και εναντίον του διωγμού από το Ισραήλ».

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε ήδη προαναγγείλει τη συμμετοχή του στην εν λόγω συγκέντρωση, η οποία βαφτίστηκε «μεγάλη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη» και θα γίνει στον χώρο του παλιού διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM