Ερντογάν: «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, το Ισραήλ είναι κατακτητής»

Ερντογάν: «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, το Ισραήλ είναι κατακτητής» Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, το Ισραήλ είναι κατακτητής» είπε σε ομιλία υπέρ των Παλαιστινίων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό. (...) Το Ισραήλ είναι κατακτητής, ο Ερντογάν μιλάει καθαρά γιατί η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε σε εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σας ευχαριστώ όλους για την αλληλεγγύη που δείξατε στους Παλαιστίνιους. Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει εξαιτίας αυτού που συμβαίνει στη Γάζα. Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις φρικαλεότητες στην Παλαιστίνη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Νωρίτερα μέσω ανάρτησης στα social media ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Ισραήλ να βάλει τέλος «στις επιθέσεις του» στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Τούρκος πρόεδρος ανάφερε πως «οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, έθεσαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε πως «το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του».

Παράλληλα κάλεσε τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργανώνει το κόμμα του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Επ’ αυτού ανάφερε πως «θα βροντοφωνάξουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και εναντίον του διωγμού από το Ισραήλ».

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε ήδη προαναγγείλει τη συμμετοχή του στην εν λόγω συγκέντρωση, η οποία βαφτίστηκε «μεγάλη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη» και θα γίνει στον χώρο του παλιού διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες σκλήρυνε τη στάση του αναφορικά με τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, με πάνω από 1.400 νεκρούς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Την Τετάρτη, ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια στελεχών της κυβέρνησής του στο Ισραήλ και στηλίτευσε την ανικανότητα της Δύσης να σταματήσει τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση», πρόκειται για «απελευθερωτική οργάνωση που προστατεύει τη γη της», είπε, πυροδοτώντας την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Αν και αρχικά καλούσε σε αυτοσυγκράτηση, σταδιακά άλλαξε τόνο, καταγγέλλοντας «γενοκτονία» των Παλαιστινίων, ειδικά μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας. Για την εν λόγω επίθεση ο Τούρκος πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη αμέσως στον στρατό του Ισραήλ, χωρίς να εκφράσει την παραμικρή αμφιβολία, παρά τις διαψεύσεις που ακολούθησαν απ’ την πλευρά του ισραηλινού στρατού, ο οποίος κατηγόρησε παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση, κάτι που ενστερνίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM