Στρατιωτικός δικαστής ζήτησε τη δίκη Γερμανού στρατιώτη για τη σφαγή της Κεφαλονιάς.

Στρατιωτικός δικαστής ζήτησε τη δίκη Γερμανού στρατιώτη για τη σφαγή της Κεφαλονιάς. Facebook Twitter
0

 

Στρατιωτικός δικαστής στην Ιταλία ζήτησε σήμερα την δίκη ενός 89χρόνου Γερμανού, ο οποίος συμμετείχε στη μεγάλη σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας Άκουι από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Κεφαλονιά.  

 

Ο εν λόγω Γερμανός είναι ο Άλφρεντ Στορκ και κατηγορείται ότι σκότωσε 117 Ιταλούς αξιωματικούς, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εισαγγελέα Μάρκο Ντε Πάολις. Για την ιστορία, οι Ιταλοί συνθηκολόγησαν με τους συμμάχους στις 8 Σεπτεμβρίου του 1943 και η συγκεκριμένη μεραρχία συγκρούστηκε με τους Γερμανούς από τους οποίους ηττήθηκε για να παραδοθεί στις 21 Νοεμβρίου. Από όσους έμειναν στο νησί, οι 4500 περίπου από αυτούς εκτελέστηκαν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

 

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ιστορία ήταν και ο άξονας του βιβλίου του Λουι ντε Μπερνιέ, Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι, πάνω στο οποίο βασίστηκε και η ταινία με τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ. 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM