ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Και η Κύπρος στα “junk”

Και η Κύπρος στα “junk” Facebook Twitter
0

Σε υποβάθμιση του αξιόχρεου της Κύπρου σε «ΒΑ1/ΝP» από «Baa3/Prime-3» προχώρησε σήμερα oMoody's. O οίκος αξιολόγησης επικαλείται σύμφωνα με το Ρότερς ανησυχίες για τη στήριξη που πρέπει να προσφέρει η χώρα ενδεχομένως στις τράπεζές της. Και αυτή η ανησυχία πηγάζει-κατά τον οίκο-από την έκθεση της κυπριακής οικονομίας στην ελληνική οικονομία. Σημειώνεται ότι οι προοπτικές της χώρας είναι αρνητικές.

Εν τω μεταξύ, μετά το κούρεμα της Ελλάδας, στο στόχαστρο βρίσκεται η Πορτογαλία που βλέπει τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της να παραμένουν πάνω από το 13%, παρά την ρευστότητα που έχει διοχετεύσει η ΕΚΤ. Το χρέος της χώρας έχει αξιολογηθεί ως junk και σύμφωνα με τον Ματέο Ρεγκέστα, στρατηγικό αναλυτή της ΒΝP Paribas, κινδυνεύει να είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ελλάδα που θα περάσει από το επώδυνο κούρεμα.

0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM