Μπλίνκεν - Νετανιάχου: Μήνυμα υποστήριξης ΗΠΑ σε Ισραήλ

Μπίλνκεν-Νετανιάχου για τον πόλεμος στο Ισραήλ: Σαφές μήνυμα υποστήριξης από ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

«Όποιος θέλει ειρήνη και δικαιοσύνη πρέπει να καταδικάσει την τρομοκρατία της Χαμάς», είπε ο Άντονι Μπλίνκεν, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται στενά με το Ισραήλ για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των ανθρώπων που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς στον πόλεμο στο Ισραήλ. Ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε ότι «η Χαμάς έχει μόνο μία ατζέντα: να καταστρέψει το Ισραήλ και να δολοφονήσει Εβραίους», ενώ προειδοποίησε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός αμάχων κάθε εθνικότητας. «Άμαχοι κάθε πίστης, κάθε εθνικότητας έχουν σκοτωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ο Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Ισραήλ δήλωσε -προκειμένου να δείξει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ- ότι τουλάχιστον 25 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στην επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια, ο Άντονι Μπλίνκεν έστειλε σαφές μήνυμα υποστήριξης στο Ισραήλ, λέγοντας πως «έρχεται» περισσότερη στρατιωτική βοήθεια για το Ισραήλ. Επισήμανε πάντως πως η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό και ότι κυβερνά με καταπίεση. «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Ωστόσο, το πώς θα το πράξει αυτό, έχει σημασία» υπογράμμισε ο Άντονι Μπλίνκεν, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «η Χαμάς σφάγιασε ολόκληρες οικογένειες, έκαψε ζωντανούς ανθρώπους, αποκεφάλισε πολίτες». Συνέχισε λέγοντας «μαθαίνουμε και βλέπουμε τη δολοφονία νέων ανθρώπων σε ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ, τη σφαγή ολόκληρων οικογενειών, τη δολοφονία γονέων μπροστά στα παιδιά και τη δολοφονία παιδιών μπροστά στους γονείς τους, την καύση ζωντανών ανθρώπων, τους αποκεφαλισμούς και την αρρωστημένη επίδειξη εορτασμού αυτών των φρικαλεοτήτων». Πρόσθεσε πως «καμία χώρα δεν πρέπει να φιλοξενεί μαχητές της Χαμάς και ότι σε όσες το κάνουν θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις».

Αμέσως μετά, είπε ότι «η Χαμάς πρέπει να συντριβεί, όπως το Ισλαμικό Κράτος». Συμπλήρωσε ότι «ο Τζο Μπάιντεν είχε δίκιο όταν το αποκάλεσε σκέτο κακό». Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «η Χαμάς θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ISIS».

«Αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ενωμένοι ενάντια στο κακό», συνέχισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Παίρνουμε θέση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα ήδη από τον Μάιο είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αν. Μεσόγειο

Διεθνή / Η Ελλάδα είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο από τον Μάιο

Η Ελλάδα διατυπώνει στον ΟΗΕ τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο, τη θαλάσσια ασφάλεια, τις τριμερείς συνεργασίες, το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και τη Συρία, εστιάζοντας στη νομιμότητα και την περιφερειακή σταθερότητα
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Διεθνή / Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου υπερασπίστηκε την απόφαση, αναφέροντας ότι οι προσπάθειες στείρωσης και μεταφοράς κάποιων μπαμπουίνων είχαν αποτύχει. - «Αγαπάμε τα ζώα, μας λένε Ναζί»
LIFO NEWSROOM
Νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Άντριου: Η φιλία με τον Έπσταϊαν, ο τσακωμός με το Χάρι και τα αινιγματικά οικονομικά

Διεθνή / Νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Άντριου: Η σχέση με τον Έπσταϊν, ο τσακωμός με τον Χάρι και τα αινιγματικά οικονομικά του

Το βιβλίο με τίτλο «The Rise and Fall of the House of York» του ιστορικού Andrew Lownie εξετάζει όχι μόνο τις σχέσεις τού πρίγκιπα Άντριου με διάφορες γυναίκες , αλλά εστιάζει ιδιαίτερα στη στενή –και επικίνδυνη– φιλία του με τον Τζέφρι Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Λούλα ντα Σίλβα στο Reuters: «Δεν θα ταπεινώσω τον εαυτό μου» συνομιλώντας για δασμούς με τον Τραμπ

Διεθνή / Λούλα ντα Σίλβα στο Reuters: «Δεν θα ταπεινώσω τον εαυτό μου» συνομιλώντας για δασμούς με τον Τραμπ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν προτίθεται να συνομιλήσει με τον Τραμπ, εν μέσω απαιτήσεων των ΗΠΑ για Μπολσονάρου - Οι δασμοί των ΗΠΑ στη Βραζιλία αυξήθηκαν στο 50% από την Τετάρτη
LIFO NEWSROOM
Δασμούς 100% στα μικροτσίπ από τον Τραμπ, ενώ η Apple ανακοινώνει επενδύσεις $100 δισ. στις ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί 100% στα μικροτσίπ από τον Τραμπ, ενώ η Apple ανακοινώνει επενδύσεις $100 δισ. στις ΗΠΑ

Μετά την πίεση του Αμερικανού προέδρου, η Apple δεσμεύτηκε για νέα επένδυση 100 δισ. δολαρίων στην αμερικανική αγορά - Δασμοί-μαμούθ σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα, αν δεν μεταφερθεί η παραγωγή στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM