Μπλίνκεν - Νετανιάχου: Μήνυμα υποστήριξης ΗΠΑ σε Ισραήλ

Μπίλνκεν-Νετανιάχου για τον πόλεμος στο Ισραήλ: Σαφές μήνυμα υποστήριξης από ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

«Όποιος θέλει ειρήνη και δικαιοσύνη πρέπει να καταδικάσει την τρομοκρατία της Χαμάς», είπε ο Άντονι Μπλίνκεν, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται στενά με το Ισραήλ για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των ανθρώπων που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς στον πόλεμο στο Ισραήλ. Ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε ότι «η Χαμάς έχει μόνο μία ατζέντα: να καταστρέψει το Ισραήλ και να δολοφονήσει Εβραίους», ενώ προειδοποίησε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός αμάχων κάθε εθνικότητας. «Άμαχοι κάθε πίστης, κάθε εθνικότητας έχουν σκοτωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ο Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Ισραήλ δήλωσε -προκειμένου να δείξει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ- ότι τουλάχιστον 25 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στην επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια, ο Άντονι Μπλίνκεν έστειλε σαφές μήνυμα υποστήριξης στο Ισραήλ, λέγοντας πως «έρχεται» περισσότερη στρατιωτική βοήθεια για το Ισραήλ. Επισήμανε πάντως πως η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό και ότι κυβερνά με καταπίεση. «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Ωστόσο, το πώς θα το πράξει αυτό, έχει σημασία» υπογράμμισε ο Άντονι Μπλίνκεν, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «η Χαμάς σφάγιασε ολόκληρες οικογένειες, έκαψε ζωντανούς ανθρώπους, αποκεφάλισε πολίτες». Συνέχισε λέγοντας «μαθαίνουμε και βλέπουμε τη δολοφονία νέων ανθρώπων σε ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ, τη σφαγή ολόκληρων οικογενειών, τη δολοφονία γονέων μπροστά στα παιδιά και τη δολοφονία παιδιών μπροστά στους γονείς τους, την καύση ζωντανών ανθρώπων, τους αποκεφαλισμούς και την αρρωστημένη επίδειξη εορτασμού αυτών των φρικαλεοτήτων». Πρόσθεσε πως «καμία χώρα δεν πρέπει να φιλοξενεί μαχητές της Χαμάς και ότι σε όσες το κάνουν θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις».

Αμέσως μετά, είπε ότι «η Χαμάς πρέπει να συντριβεί, όπως το Ισλαμικό Κράτος». Συμπλήρωσε ότι «ο Τζο Μπάιντεν είχε δίκιο όταν το αποκάλεσε σκέτο κακό». Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «η Χαμάς θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ISIS».

«Αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ενωμένοι ενάντια στο κακό», συνέχισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Παίρνουμε θέση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM