Μητσοτάκης: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

Μητσοτάκης: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Δηλώσεις για τον πόλεμο στο Ισραήλ έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας στη Βάρνα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τη συνάντησή τους σκιάζει «η τρομοκρατική επίθεση» που δέχθηκε το Ισραήλ στο έδαφός του. «Όπως η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, καταδικάζουμε τις φρικτές εικόνες με πυρά εναντίον αμάχων, ακόμα και με περιστατικά σκύλευσης νεκρών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά τόνισε ότι «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν».

Μητσοτάκης: Από πέρυσι έχουμε τετραπλασιάσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι Αθήνα, Σόφια και Βουκουρέστι έχουν θέσεις που συγκλίνουν, κάτι που αποτυπώνεται στην κοινή διακήρυξη που συνυπόγραψαν. Για τον τρόπο που μπορεί το σχήμα αυτό να αξιοποιηθεί εντός της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, έφερε ως παράδειγμα τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα παίζει και φιλοδοξεί να παίξει κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή διασυνδεσιμότητα μεταξύ των χωρών μας. Από πέρσι έχουμε τετραπλασιάσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τους βόρειους γείτονες μας, μεταφέρουμε καύσιμο μέχρι τη Μολδαβία, θωρακίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια όλης της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων εδώ και 20 χρόνια, από τη συνοδό της Θεσσαλονίκης, το 2003. Θα επαναλάβω ότι η συγκεκριμένη διαδρομή, προοπτική περνά μέσα από την προσαρμογή των υποψήφιων χωρών στο ευρωπαϊκό κεκτημένο κάτι που σημαίνει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και απόλυτη τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου. Σε αυτό και οι 3 χώρες είμαστε έτοιμες να συνδράμουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM