Ερντογάν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία»

Ερντογάν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα θα μπορούσε, αν είναι απαραίτητο, να πάρει δρόμο άλλον απ' αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει κινήσεις για να πάρει αποστάσεις από την Τουρκία.

«Εάν θέλετε να μάθετε πολύ καθαρά την εκτίμησή μου, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία. Σε αυτήν την περίοδο που η ΕΕ προχωρά σε κινήσεις απόσχισης από την Τουρκία, θα κάνουμε την αξιολόγησή μας απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και μετά από αυτές τις αξιολογήσεις, μπορούμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν χρειαστεί», είπε ο Ερντογάν στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους από το αεροδρόμιο προτού αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη θα συναντηθεί και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σχολίασε επίσης πως «η Σουηδία πρέπει να εκπληρώσει το καθήκον της. Ανεξάρτητα από τις αλλαγές που κάνει η Σουηδία στο σύνταγμα ή στο νόμο, εάν ενθαρρύνουν τους τρομοκράτες να διαδηλώσουν, σημαίνει ότι δεν εκπληρώνουν το καθήκον τους. Τότε οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρούνται».

Με πληροφορίες από Reuters


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM