Γούντι Άλεν: Στην Αθήνα για την avant premiere της νέας του ταινίας

Γούντι Άλεν: Στην Αθήνα για την avant premiere της νέας τους ταινίας Facebook Twitter
Φωτ.: EFE
0

Στην Αθήνα αναμένεται να έρθει ο Γούντι Άλεν λίγες μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της 50ής ταινίας του στο Φεστιβάλ Βενετίας στις 4 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Coup de Chance» (Γυρίσματα της τύχης). 

Ο Γούντι Άλεν θα βρεθεί στην Αθήνα για παρουσιάσει την ταινία στο ελληνικό κοινό στην avant premiere που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Spentzos FIlm σε συνεργασία με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας.

«Αυτή είναι η πεντηκοστή ταινία μου. Ήταν μεγάλο προνόμιο που τη γύρισα στο Παρίσι και είναι μεγάλη τιμή να την παρουσιάσω στη Βενετία», έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης. 

Η νέα ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην  Ελλάδα στις 27 Σεπτεμβρίου και μιλάει για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ευκαιρίες, αλλά και η τύχη στη ζωή μας.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) μοιάζουν με το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι - είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχα γειτονιά του Παρισιού και δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένοι όσο ήταν όταν πρωτογνωρίστηκαν. Αλλά όταν η Φανί συναντά τελείως τυχαία στο δρόμο τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ), έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Σύντομα θα αρχίσουν να βρίσκονται και έρχονται όλο και πιο κοντά.

Η φιλμογραφία του Γούντι Άλεν έχει συχνά ως κόντεξτ τη Γαλλία. Η ταινία του «Όλοι λένε σ' αγαπώ» γυρίστηκε στο Παρίσι το 1996 όπως και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» το 2010. Αυτή τη φορά επιστρέφει για μια ταινία εξ ολοκλήρου γυρισμένη στα γαλλικά με φόντο και πάλι το Παρίσι.

«Δεν μιλάω πραγματικά γαλλικά και καταλαβαίνω ακόμη λιγότερα, αλλά όταν τελείωσα το σενάριο, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία να το κάνω στα γαλλικά. Ήμουν πάντα ερωτευμένος με τον ευρωπαϊκό και τον γαλλικό κινηματογράφο, και όταν πρότεινα να τη γυρίσω στα γαλλικά στους παραγωγούς μου, δέχτηκαν με ενθουσιασμό», προσθέτει.

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023 στις αίθουσες: Δαναός Ι & ΙΙ, Ιντεάλ, Άστορ, Άστυ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παλλάς, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM