Γαλλία: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο

Γαλλία: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε 17χρονο οδηγό αυτοκινήτου στα περίχωρα του Παρισιού προκαλώντας χιονοστιβάδα αντιδράσεων και σοβαρών επεισοδίων στη Γαλλία

Μετά από όσα συνέβησαν και την χθεσινή νύχτα η Γαλλία ετοιμάζεται για μια ακόμα ημέρα εντάσεων. Στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) και έπειτα από πρόσκληση της μητέρας του θύματος, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο προάστιο της Ναντέρ, λίγο έξω από το Παρίσι, όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας της Ναντερ ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας που διενέργησε, η χρήση του όπλου από τον αστυνομικό «δεν δικαιολογείται» και ότι θα του απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ανακοίνωσε επίσης ότι από την τοξικολογική έρευνα που πραγματοποιήθηκε δεν προέκυψε ότι ο 17χρονος οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, ούτε και ο συνοδηγός του, ενώ ένα τρίτο άτομο, το οποίο ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και διέφυγε, αναζητείται.

Γαλλία: Έκτακτη σύσκεψη Μακρόν 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε σήμερα το πρωί υπουργική σύσκεψη για την διαχείριση της κρίσης, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις πράξεις βίας που ξέσπασαν χθες στη Γαλλία και είχαν ως αποτέλεσμα την πυρπόληση κρατικών κτιρίων, όπως αστυνομικά τμήματα, δημοτικά κτίρια και σχολεία, αλλά και πολλών αυτοκινήτων.

Κυβερνητικά στελέχη απευθύνουν από σήμερα το πρωί εκκλήσεις κατά της χρήσης βίας και υπέρ της επιστροφής της ηρεμίας, κυρίως στα προάστια του Παρισιού, ενώ πολιτικοί παράγοντες από τον χώρο κυρίως της δεξιάς και της ακροδεξιάς εκτιμούν ότι οι περιοχές, στις οποίες έχουν ξεσπάσει βίαιες εκδηλώσεις, θα πρέπει να τεθούν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων του 2005. Από την άλλη, κόμματα και πολιτικοί παράγοντες από το χώρο της αριστεράς επιρρίπτουν πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τις εντολές που δίνει στις αστυνομικές δυνάμεις.

Συνολικά 40.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν απόψε στη Γαλλία, 5.000 από τους οποίους στο Παρίσι και τα προάστιά του, ενόψει του κινδύνου να εκδηλωθούν νέες ταραχές που συνδέονται με το θάνατο ενός εφήβου, ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη από την αστυνομία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι δυνάμεις της τάξης θα είναι τετραπλάσιες απ' ό,τι στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, κατά την οποία οι συγκρούσεις και οι ζημιές πολλαπλασιάσθηκαν και επεκτάθηκαν σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν. «Η απάντηση του κράτους πρέπει να είναι αποφασιστική, απόψε θα κινητοποιηθούν 40.000 αστυνομικοί, περιλαμβανομένων 5.000 στην περιοχή του Παρισιού, έναντι 9.000 χθες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM