Διακινητής ομολόγησε για τους θανάτους 39 μεταναστών σε φορτηγό- ψυγείο

Διακινητής ομολόγησε για τους θανάτους 39 μεταναστών σε φορτηγό- ψυγείο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Ένοχος για 39 ανθρωποκτονίες δήλωσε φερόμενος ως επικεφαλής συμμορίας διακινητών για τους θανάτους Βιετναμέζων μεταναστών που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό- ψυγείο το 2019.

Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα, ύποπτο ως εγκέφαλο μιας συμμορίας διακινητών μεταναστών, που εμπλέκεται στον θάνατο 39 Βιετναμέζων μεταναστών. Οι μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό-ψυγείο κοντά στο Λονδίνο το 2019. Ο ίδιος ομολόγησε σήμερα την ενοχή του για ανθρωποκτονίες εξ αμέλειας.

Η ποινή στον Μάριους Μιχάι Ντρετζίτσι, Ρουμάνο υπήκοο, θα του επιβληθεί σε ακροαματική διαδικασία, σε ημερομηνία που θα οριστεί αργότερα. Τέθηκε υπό κράτηση μετά την εμφάνισή του στο δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι στο Λονδίνο.

Οι 39 Βιετναμέζοι μετανάστες - οι μικρότεροι από τους οποίους ήταν δύο 15χρονα αγόρια - πέθαναν από ασφυξία και υπερθερμία σε κοντέινερ, καθώς μεταφέρονταν σε αυτό που ήλπιζαν ότι θα ήταν μια καλύτερη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υπόλοιποι του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών 

Αρχηγοί της οργάνωσης, ο Ρόναν Χιουζ, ένας 41χρονος οδηγός φορτηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία, και ο Γκεόργκε Νίκα, ένας 43χρονος Ρουμάνος υπήκοος, που κατηγορούνται ως οργανωτές της παράνομης διακίνησης, καταδικάστηκαν τον Ιανουάριο του 2021 σε 20 και 27 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ο Μορίς Ρόμπισον, που οδηγούσε το φορτηγό όταν ανακαλύφθηκαν τα πτώματα, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και τέσσερις μήνες κάθειρξη. Ο Έιμον Χάρισον, ο 24χρονος οδηγός που είχε μεταφέρει το κοντέινερ στο βελγικό λιμάνι Ζεμπρίγκε, και είχε ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την παρουσία των μεταναστών μέσα στο κοντέινερ, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη.

Η υπόθεση οδήγησε σε νομικές διαδικασίες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας Βιετναμέζος που κατηγορήθηκε ότι ήταν αρχηγός του βελγικού πυρήνα του δικτύου καταδικάστηκε στις αρχές του 2022 σε 15 χρόνια κάθειρξη από το ποινικό δικαστήριο της Μπριζ, ενώ η γαλλική δικαιοσύνη έδωσε εντολή για τη δίκη 19 ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε ένα μεγάλο δίκτυο που διακινούσε παράνομα μετανάστες από το Βιετνάμ στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM
ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM