Τουρκία: Πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς που ασκούν αντιπολίτευση

Τουρκία: Πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς που ασκούν αντιπολίτευση Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η ρυθμιστική αρχή της Τουρκίας επέβαλε πρόστιμα σε τέσσερα αντιπολιτευόμενα τηλεοπτικά δίκτυα σύμφωνα με καταγγελία της ένωσης συνακτών της χώρας. 

Στο στόχαστρο μπήκαν οι τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, Tele 1, Fox, Halk και Flash Haber, εξαιτίας σχολίων που έκαναν κάποιοι από τους προσκεκλημένους τους την περίοδο των εκλογών.

Ο πρόεδρος της ένωσης, ο Ναζμί Μπιλγκίν, τόνισε πως πρόκειται για «απαράδεκτη παραβίαση του δικαιώματος του κοινού να ενημερώνεται και να παίρνει αποφάσεις για τις εκλογές με βάση αυτή την ενημέρωση».

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε στηλίτευσε την «ανελέητη τιμωρία του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης» που «μεταμορφώνει την [ρυθμιστική] αρχή σε εργαλείο της κυβέρνησης για τη φίμωση της αντιπολίτευσης και όσων την επικρίνουν».

Το ακριβές ύψος των προστίμων, που δεν ανακοινώθηκε, ορίζεται βάσει των διαφημιστικών εσόδων των δικτύων.

Ωστόσο, κατά τον αντιπρόσωπο της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières , RSF) στην Τουρκία, τον Ερόλ Εντέρογλου, ΜΜΕ προσκείμενα στην αντιπολίτευση υφίστανται «συχνά» πρόστιμα εντελώς «δυσανάλογα με τα έσοδά τους».

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM