Ο Ταραμπέλα κατηγορεί τον Παντσέρι ότι τον έμπλεξε στο σκάνδαλο Qatargate

Qatargate-Ταραμπέλα κατά Παντσέρι: «Έριξε το όνομά μου για να μην κατασπαραχθεί ο ίδιος» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter-Le Soir
0

Σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης της βελγικής δικαιοσύνης που αφήνει ελεύθερους χωρίς βραχιολάκι πλέον τον ίδιο και τον Φραντσέκσο Τζόρτζι, σήμερα ο Μαρκ Ταραμπέλα έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις για την υπόθεση του Qatargate.  

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, υπεραμύνθηκε σήμερα της αθωότητάς του στην υπόθεση Qatargate και παράλληλα κατήγγειλε τη στάση του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, τον οποίο κατηγορεί ότι τον ενέπλεξε κατά την απολογία του στους ανακριτές. 

Ο 60χρονος Μαρκ Ταραμπέλα μίλησε στους δημοσιογράφους στο γραφείο του δικηγόρου του στη Λιέγη και υποστήριξε πως κατηγορήθηκε «μόνο και μόνο στη βάση» δηλώσεων του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, «ο οποίος έριξε το όνομά μου βορά με την ελπίδα να μην κατασπαραχθεί ο ίδιος».

«Κάποια μέρα όλοι μας έχουμε απογοητευθεί από κάποιο φίλο που είπε ψέματα, αλλά ευτυχώς πολύ λίγοι πλήρωσαν αυτό το ψέμα με μήνες φυλακής», συνέχισε ο Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος ανέγνωσε ένα κείμενο που είχε συνταχθεί εκ των προτέρων και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος εξήγησε πως ο Παντσέρι, ήταν γι' αυτόν «ένας κολλητός από παλιά», με τον οποίο μιλούσε τακτικά για το ποδόσφαιρο, το κοινό τους πάθος, και ιδιαίτερα για το ιταλικό πρωτάθλημα. «Έπεσα από τα σύννεφα» όταν συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου.

Πλέον κανένας από τους υπόπτους δεν είναι φυλακισμένος, ενώ με ηλεκτρονικό βραχιόλι παραμένουν στο Βέλγιο μόνον ο Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και η Εύα Καϊλή.  Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία που βγήκε από τη φυλακή στις 14 Απριλίου με βραχιολάκι παρακολούθησης. 

Ο Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, στο σπίτι του οποίου είχε βρεθεί στις 9 Δεκεμβρίου ένα μέρος των μετρητών, παραδέχθηκε τον Ιανουάριο πως ενορχήστρωσε την απάτη. Φέρεται να προέβη σε μια συμφωνία με την εισαγγελία. Σύμφωνα με το βελγικό Τύπο, ο Παντσέρι κατηγόρησε στους ανακριτές τον Μαρκ Ταραμπέλα υποστηρίζοντας πως του κατέβαλε συνολικά «από 120.000 έως 140.000 ευρώ» για τη βοήθεια του στα θέματα που συνδέονται με το Κατάρ, κάτι που ο ίδιος ο Ταραμπέλα θεωρεί αναληθές.  «Δεν έχω καμιά σχέση με όλα αυτά, δεν έλαβα χρήματα ούτε δώρα σε αντάλλαγμα για τις πολιτικές απόψεις μου», επανέλαβε σήμερα ο Μαρκ Ταραμπέλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM