Qatargate: Δεν θα εκδοθεί στο Βέλγιο η λογίστρια του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι 

Qatargate: Δεν θα εκδοθεί στο Βέλγιο η λογίστρια του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι  Facebook Twitter
Φωτ.: APE
0

Δεν θα εκδοθεί στο Βέλγιο για το σκάνδαλο Qatargate, η Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, λογίστρια του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με απόφαση του εφετείου του Μιλάνου. 

Το Εφετείο του Μιλάνου απέρριψε το αίτημα της βελγικής δικαιοσύνης, η οποία είχε εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την λογίστρια του Αντόνιο Παντσέρι σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate.

H Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Μιλάνου στις 17 Ιανουαρίου με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από Βέλγους δικαστές στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση «Qatargate», θα παραμείνει στην Ιταλία.  

Σήμερα οι Ιταλοί δικαστές ακύρωσαν επίσης την απαγόρευση εκπατρισμού για την λογίστρια, που ήταν το τελευταίο μέτρο που εκκρεμούσε εναντίον της. Για τους δικαστές του Μιλάνου, μάλιστα, τα κατηγορητήρια με τα οποία οι Βέλγοι δικαστές ζήτησαν την παράδοση της Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, «διατυπώθηκαν με πολύ αόριστο τρόπο».

Επίσης οι Ιταλοί δικαστές αναφέρουν πως ζητήθηκαν από τους δικαστές των Βρυξελλών διευκρινίσεις, αλλά απέναντι στα αιτήματα αυτά υπήρξε μόνο «επίμονη σιωπή». Αυτό αναφέρεται σε ένα απόσπασμα του αιτιολογικού της απόφασης σύμφωνα με την οποία η παράδοση της Ιταλίδας λογίστριας απορρίφθηκε από το Εφετείο του Μιλάνου.

Η λογίστρια με απόφαση πάλι του Εφετείου του Μιλάνου στις αρχές Φεβρουαρίου είχε αφεθεί ελεύθερη υπό όρους μετά την προηγούμενη σύλληψή της

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι έχει αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, εδώ και περίπου ένα μήνα. Πληροφορίες ανέφεραν πως είχε υπογράψει σύμφωνο μετάνοιας, αποφασίζοντας να ομολογήσει όλα όσα γνώριζε για την υπόθεση Qatargate, με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του. Στους ισχυρισμούς του «έκαιγε» και την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή.

Στις πρόσφατες ανακρίσεις του ο Παντσέρι είχε παραδεχτεί ότι ο ίδιος μαζί με τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχαν λάβει τουλάχιστον 2,6 εκατ. ευρώ από Μαρόκο, Κατάρ και Μαυριτανία. Τα περισσότερα χρήματα τα είχαν λάβει σε μετρητά και ένα μέρος του ποσού μοιράστηκε σε ευρωβουλευτές και κοινοβουλευτικούς βοηθούς, μεταξύ 2018 και 2022.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM