Εύα Καϊλή: Οι αυστηροί όροι της αποφυλάκισης - «Ο αγώνας συνεχίζεται» δήλωσε

Εύα Καϊλή: Οι αυστηροί όροι της αποφυλάκισης - «Ο αγώνας συνεχίζεται» δήλωσε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET
0

Σε κατ΄οίκον περιορισμό, στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι τέθηκε η Εύα Καϊλή, μετά την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Χάρεν ύστερα από περισσότερους από τέσσερις μήνες κράτησης.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφέθηκε ελεύθερη λίγο πριν από τις 12:00 (ώρα Ελλάδας), όπως όριζε ο σχετικός προγραμματισμός, και μετέβη στην κατοικία της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Εκεί την περίμενε πλήθος δημοσιογράφων και έκανε την πρώτη της δήλωση. Ήταν ιδιαίτερα χαμογελαστή και ευδιάθετη.

«Ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της» σημείωσε και τόνισε πως «ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου». 

Σημειώνεται πως ο σύντροφος της κα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος είχε συλληφθεί, επίσης, για το Qatargate αλλά αφεθεί ελεύθερος από τον Φεβρουάριο, διαμένει σε άλλο σπίτι. Η διαμονή τους σε διαφορετικά μέρη, όπως έχει ενημερώνει ο κ. Δημητρακόπουλος, ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης και δεν ορίστηκε από το δικαστήριο. 

Η Εύα Καϊλή θα ασκεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα εξ αποστάσεως. 

Αυστηροί περιορισμοί

Οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου έχουν ξεκαθαρίσει πως η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή δεν σημαίνει και αθώωσή της. Πρόκειται για παράταση της κράτησης, απλώς στο σπίτι της. Η δίκη της, πάλι, δεν αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα και μπορεί να πάρει και χρόνια για να γίνει.

Οι όροι της αποφυλάκισης είναι ιδιαίτερα αυστηροί, με την ευρωβουλευτή να μην μπορεί να φύγει από το σπίτι της, εξαιρουμένων ιδιαίτερων συνθηκών. 

Θα πρέπει να φορά το ηλεκτρονικό βραχιολάκι συνεχώς, ενώ μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι μόνο για να πάει στο δικαστήριο, σε κάποιον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας - ωστόσο, πρέπει να είναι σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Ακόμα, έχει δώσει έναν αριθμό τηλεφώνου στον οποίο πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη. Όλες οι επικοινωνίες της, παράλληλα, θα παρακολουθούνται. 

Παραμένει άγνωστο το εάν θα μπορεί να δέχεται στο σπίτι της όποιον επιθυμεί, με τη σχετική απόφαση των Αρχών να μην έχει δημοσιοποιηθεί. 

Το διαβατήριό της έχει κατασχεθεί και δεν έχει δικαίωμα εξόδου από τη χώρα, αν και η πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα πριν αποδειχθεί η αθωότητά της. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Η οικονομική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, ενώ εκτιμάται πως θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο καθώς προχωρά η θητεία του
LIFO NEWSROOM
Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM
Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διεθνή / Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι κανόνες των Βρυξελλών που απαιτούν από τα 27 κράτη μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με τις νέες προσχωρήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη.
LIFO NEWSROOM