Οργή στην Ινδία για γελοιογραφία του Der Spiegel με τρένο- «Είναι ρατσιστική»

Οργή στην Ινδία για γελοιογραφία του Der Spiegel με τρένο- «Είναι ρατσιστική» Facebook Twitter
Η γελοιογραφία του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» - Twitter/Rajeev_GoI
0

Πολλοί κάτοικοι στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένου ενός υπουργού, έχουν επικρίνει μια γελοιογραφία στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η οποία, όπως λένε, ήταν ρατσιστική και κακόγουστη.

Η γελοιογραφία δείχνει ένα ινδικό τρένο, το οποίο ξεχειλίζει από επιβάτες τόσο μέσα όσο και πάνω στα βαγόνια, να προσπερνά ένα κινεζικό τρένο σε μια παράλληλη γραμμή.

Ωστόσο θεωρείται ότι χλευάζει την Ινδία καθώς η χώρα ξεπερνά την Κίνα για να γίνει το πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου.

Μάλιστα, πολλοί Ινδοί χρήστες έγραψαν στο Twitter ότι το περιοδικό είχε «κολλήσει» σε μια ξεπερασμένη ιδέα για την Ινδία και δεν είχε αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Ρατζίβ Σαντρασεκάρ έγραψε στο Twitter: «Παρά την προσπάθειά σας να χλευάσετε την Ινδία, δεν είναι έξυπνο να στοιχηματίσετε εναντίον της Ινδίας υπό τον πρωθυπουργό @narendramodi ji. Σε λίγα χρόνια, η οικονομία της Ινδίας θα είναι μεγαλύτερη από την οικονομία της Γερμανίας».

Ο Καντσάν Γκούπτα, ανώτερος σύμβουλος στο υπουργείο Ενημέρωσης και Ραδιοτηλεόρασης, έγραψε στο Twitter ότι το σκίτσο ήταν «εξοργιστικά ρατσιστικό». Ένας άλλος χρήστης του Twitter δήλωσε ότι το σκίτσο δείχνει τη «νοοτροπία της ελίτ» του περιοδικού.

Το περιοδικό δεν αντέδρασε στην κριτική.

Αξίζει να αναφερθεί πως ενώ σε πολλά μέρη της Ινδίας εξακολουθούν να παρατηρούνται υπερπλήρεις αμαξοστοιχίες, έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις για τη βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και των αμαξοστοιχιών της.

Γελοιογραφίες που δημοσιεύτηκαν από δυτικά μέσα ενημέρωσης είχαν προκαλέσει οργή στη χώρα και παλαιότερα. Η εφημερίδα New York Times είχε ζητήσει συγγνώμη το 2014 για μια γελοιογραφία σχετικά με την αποστολή της Ινδίας στον Άρη ύστερα από παράπονα αναγνωστών ότι κορόιδευε την Ινδία.

Το σκίτσο έδειχνε έναν αγρότη με μια αγελάδα να χτυπά την πόρτα ενός δωματίου με την ένδειξη Elite Space Club, όπου δύο άνδρες κάθονται και διαβάζουν μια εφημερίδα.

Δημοσιεύθηκε αφού η Ινδία έθεσε με επιτυχία το ρομποτικό σκάφος Mangalyaan σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM