Οργή στην Ινδία για γελοιογραφία του Der Spiegel με τρένο- «Είναι ρατσιστική»

Οργή στην Ινδία για γελοιογραφία του Der Spiegel με τρένο- «Είναι ρατσιστική» Facebook Twitter
Η γελοιογραφία του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» - Twitter/Rajeev_GoI
0

Πολλοί κάτοικοι στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένου ενός υπουργού, έχουν επικρίνει μια γελοιογραφία στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η οποία, όπως λένε, ήταν ρατσιστική και κακόγουστη.

Η γελοιογραφία δείχνει ένα ινδικό τρένο, το οποίο ξεχειλίζει από επιβάτες τόσο μέσα όσο και πάνω στα βαγόνια, να προσπερνά ένα κινεζικό τρένο σε μια παράλληλη γραμμή.

Ωστόσο θεωρείται ότι χλευάζει την Ινδία καθώς η χώρα ξεπερνά την Κίνα για να γίνει το πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου.

Μάλιστα, πολλοί Ινδοί χρήστες έγραψαν στο Twitter ότι το περιοδικό είχε «κολλήσει» σε μια ξεπερασμένη ιδέα για την Ινδία και δεν είχε αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Ρατζίβ Σαντρασεκάρ έγραψε στο Twitter: «Παρά την προσπάθειά σας να χλευάσετε την Ινδία, δεν είναι έξυπνο να στοιχηματίσετε εναντίον της Ινδίας υπό τον πρωθυπουργό @narendramodi ji. Σε λίγα χρόνια, η οικονομία της Ινδίας θα είναι μεγαλύτερη από την οικονομία της Γερμανίας».

Ο Καντσάν Γκούπτα, ανώτερος σύμβουλος στο υπουργείο Ενημέρωσης και Ραδιοτηλεόρασης, έγραψε στο Twitter ότι το σκίτσο ήταν «εξοργιστικά ρατσιστικό». Ένας άλλος χρήστης του Twitter δήλωσε ότι το σκίτσο δείχνει τη «νοοτροπία της ελίτ» του περιοδικού.

Το περιοδικό δεν αντέδρασε στην κριτική.

Αξίζει να αναφερθεί πως ενώ σε πολλά μέρη της Ινδίας εξακολουθούν να παρατηρούνται υπερπλήρεις αμαξοστοιχίες, έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις για τη βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και των αμαξοστοιχιών της.

Γελοιογραφίες που δημοσιεύτηκαν από δυτικά μέσα ενημέρωσης είχαν προκαλέσει οργή στη χώρα και παλαιότερα. Η εφημερίδα New York Times είχε ζητήσει συγγνώμη το 2014 για μια γελοιογραφία σχετικά με την αποστολή της Ινδίας στον Άρη ύστερα από παράπονα αναγνωστών ότι κορόιδευε την Ινδία.

Το σκίτσο έδειχνε έναν αγρότη με μια αγελάδα να χτυπά την πόρτα ενός δωματίου με την ένδειξη Elite Space Club, όπου δύο άνδρες κάθονται και διαβάζουν μια εφημερίδα.

Δημοσιεύθηκε αφού η Ινδία έθεσε με επιτυχία το ρομποτικό σκάφος Mangalyaan σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM