ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

MINI: Ζήτησε συγγνώμη, μετά τις αντιδράσεις για παγωτά σε έκθεση στη Σαγκάη

Κίνα: Συγγνώμη ζήτησε η ΜΙΝΙ της BMW επειδή «δεν έδωσε δωρεάν παγωτό σε Κινέζους» Facebook Twitter
Φωτ: Youtube
0

Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει η εταιρεία MINI της BMW μετά την καταγγελία ότι οι εργαζόμενοι του περιπτέρου της στη Σαγκάη κερνούσαν παγωτό μόνο τους ξένους και όχι τους Κινέζους. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στο περίπτερο της MINI στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, όπου κατά το χρονικό διάστημα 18 και 19 Απριλίου, οι εργαζόμενοί της μοίρασαν 600 δωρεάν παγωτά, αλλά όχι σε Κινέζους. 

«Το περιστατικό ίσως οφείλεται στην όχι και τόσο καλή εκπαίδευσή των εργαζομένων μας στο περίπτερο. Ζητάμε συγγνώμη» αναγκάστηκε να αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MINI, μετά από 93 εκατ. προβολές που είχε το εν λόγω θέμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo

Το επίμαχο βίντεο στο περίπτερο της MINI που αναστάτωσε τους Κινέζους

Σε ένα βίντεο φαίνονται δύο Κινέζοι εργαζόμενοι στο περίπτερο της MINI να λένε σε μερικούς ντόπιους επισκέπτες ότι το δωρεάν παγωτό είχε τελειώσει, ενώ λίγα λεπτά αργότερα προσφέρουν ένα μεγάλο κύπελλο σε έναν ξένο επισκέπτη.

H Μινι για το εν λόγω περιστατικό δηλώνει πως στο περίπτερο είχε τελειώσει η διανομή 300 μερίδων παγωτού που προορίζονταν για τους και ότι ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο να παίρνει το κύπελλο με το παγωτό ήταν εργαζόμενος της BMW.  «Οι τέσσερις με πέντε αλλοδαποί που βλέπετε στο βίντεο είναι συνάδελφοι που φορούν κονκάρδες υπαλλήλων», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται, πως οι εργαζόμενοι στα περίπτερα της BMW και της ΜΙΝΙ στο Σαλόνι της Σαγκάης, είναι εποχικοί υπάλληλοι που προσλαμβάνονται μόνο για τις ανάγκες της περιόδου που διαρκεί η έκθεση. 

Η διαμάχη των Κινέζων και με την Dior

Οι χρήστες των social media στην Κίνα έχουν γίνει ολοένα και πιο αυστηροί σε τέτοιου είδους περιστατικά. 

Την περασμένη εβδομάδα, η Dior κατηγορήθηκε επίσης για ρατσισμό από τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας μιας διαφήμισης που έδειχνε ένα μοντέλο από την Ασία να σηκώνει την άκρη του ματιού της. Η φωτογραφία αποσύρθηκε. 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Dior έχει εμπλακεί σε διαμάχες στην Κίνα, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές του.

Το 2022, κατηγορήθηκε ότι «οικειοποιήθηκε πολιτιστικά» ένα κινέζικο παραδοσιακό σχέδιο για μια από τις φούστες της.


 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM