Η Ινδία ξεπερνάει σε πληθυσμό την Κίνα το 2023

ΟΗΕ: Η Ινδία ξεπερνάει σε πληθυσμό την Κίνα το 2023 Facebook Twitter
Φωτ.: IDREES MOHAMMED/EPA
0

Ο ΟΗΕ εκτιμά πως μέχρι τα μέσα του 2023 η Ινδία θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κίνα

Σύμφωνα με την έκθεση για τον παγκόσμιο πληθυσμό που δημοσιοποιήθηκε από το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, ο ινδικός πληθυσμός θα φθάσει το 1,4286 δισεκατομμύριο κατοίκους, έναντι 1,4257 δισεκατομμυρίου για την Κίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται μακράν στην τρίτη θέση, με κατ' εκτίμηση πληθυσμό 340 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα, τα οποία βασίζονται σε πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Ειδικοί εκτιμούσαν πως η Ινδία θα γίνει η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό από αυτόν κιόλας τον μήνα, αλλά η τελευταία έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού δεν δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Μολονότι η Ινδία και η Κίνα θα έχουν περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που θα φθάσει κατ' εκτίμηση τα 8,045 δισεκατομμύρια, η αύξηση του πληθυσμού και στις δύο αυτές χώρες της Ασίας επιβραδύνεται, με ταχύτερο ρυθμό στην Κίνα απ' ό,τι στην Ινδία.

Στην Κίνα, πέρσι, καταγράφηκε μείωση - για πρώτη φορά σε έξι δεκαετίες. Πρόκειται για μία ιστορική στροφή που αναμένεται να σηματοδοτήσει την αρχή μιας μακράς περιόδου μείωσης του αριθμού των πολιτών της, με βαθιές συνέπειες για την οικονομία και τον κόσμο.

Παράλληλα, η  ετήσια αύξηση του πληθυσμού της Ινδίας έχει μειωθεί στο 1,2% - κατά μέσο όρο - από το 2021, σε σχέση με 1,7% τα περασμένα 10 χρόνια. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM