Ισραήλ και Παλαιστίνη συμφώνησαν σε δημιουργία «μηχανισμού» για τον περιορισμό της βίας

Ισραήλ και Παλαιστίνη συμφώνησαν σε δημιουργία «μηχανισμού» για τον περιορισμό της βίας Facebook Twitter
Το τζαμί της παλιάς πόλης της Ιερουασλήμ - Φωτ.: Unsplash
0

Το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή συμφώνησαν σήμερα να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό προκειμένου να περιοριστεί η βία ανάμεσα στις δύο κοινότητες, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο θέρετρο του Σαρμ ελ-Σέιχ στην Αίγυπτο.

Στόχος της συνάντησης ήταν να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη ενόψει του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, που ξεκινά αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι είναι αναγκαίο τόσο οι Παλαιστίνιοι όσοι και οι Ισραηλινοί να αποτρέψουν ενέργειες που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ιερότητα των Ιερών Τόπων στην Ιερουσαλήμ στη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Παράλληλα οι δύο πλευρές, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επανέλαβαν την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση και επαναβεβαίωσαν τις δεσμεύσεις που έλαβαν σε προηγούμενη συνάντησή τους στην Ακάμπα τον Φεβρουάριο.

Αυτές περιελάμβαναν τη δέσμευση των Ισραηλινών να αναστείλουν για τέσσερις μήνες τις συζητήσεις για την ανέγερση νέων κατοικιών τους εβραϊκούς οικισμούς και να σταματήσουν για έξι μήνες την έκδοση αδειών για οικισμούς που έχουν ανεγερθεί χωρίς άδεια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM