No.1

Τηγανητά νουντλς, πέντε πρόσωπα σε δεκαεπτά ρόλους και ένας Χρυσός Δράκος

Τηγανητά νουντλς, πέντε πρόσωπα σε δεκαεπτά ρόλους και ένας Χρυσός Δράκος Facebook Twitter
Ανάμεσα σε παραγγελίες με αριθμούς τα πεντα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν μεταμορφώνονται επί σκηνής σε δεκαεπτά διαφορετικούς ανθρώπους μιας σύγχρονης πολυεθνικής κοινωνίας.
0

Ένας από τους πιο γνωστούς θεατρικούς συγγραφείς της Γερμανίας, ο Ρόλαντ Σιμελπφένιχ, στήνει τη δράση του έργου του ο Χρυσός Δράκος μέσα στην κουζίνα ενός  ταϊλανδο-κινεζο-βιετναμέζικου εστιατορίου. Ανάμεσα σε παραγγελίες με αριθμούς τα πεντα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν μεταμορφώνονται επί σκηνής σε δεκαεπτά διαφορετικούς ανθρώπους μιας σύγχρονης πολυεθνικής κοινωνίας.

Στριμωγμένο εστιατόριο σε ένα οίκημα κατοικημένο ασφυκτικά, με την κουζίνα του να γίνεται το κέντρο αφηγήσεων «ιστοριών της γειτονιάς», γίνεται και το κέντρο ενός ολόκληρου κόσμου, με τους ηθοποιούς να μας αφηγούνται τις ιστορίες των ενοίκων.

Σύντομες κινηματογραφικές σκηνές, ιστορίες που περιγράφονται στον στριμωγμένο χώρο με τη δύναμη της αφήγησης και του σώματος, γραφή γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία περιγράφουν  το σύγχρονο πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι, σχολιάζοντας όλες της πληγές του δυτικού κόσμου, παρουσιάζοντάς μας την εικόνα μιας φθαρμένης Ευρώπης που λίγο- λίγο φτάνει στη δύση της.

Τηγανητά νουντλς, πέντε πρόσωπα σε δεκαεπτά ρόλους και ένας Χρυσός Δράκος Facebook Twitter
Δημήτρης Αλεξανδρής

Έργο βαθιά πολιτικό, καταπιάνεται με τις ανθρώπινες σχέσεις, τη βία,  τη μετανάστευση, το trafficking και την ανάγκη μας για επιβίωση. Το παζλ της ιστορίας συντίθεται μέσα από έναν καταιγιστικό ρυθμό, παραγγελίες εξωτικών φαγητών και καυστικό χιούμορ, με πρωταγωνιστή έναν παράνομο μετανάστη νεαρό Κινέζο που υποφέρει από πονόδοντο και τη χαμένη μικρή αδελφή του που χωρίς να το γνωρίζει, ζει μερικά πατώματα μακριά του. 

Η επιβίωση, η απομόνωση, η μοναξιά και ο φόβος της επόμενους μέρας διαποτίζουν τους ήρωες, σε μια κοινωνία που δεν ανέχεται το «διαφορετικό» και το «ξένο».

Η παράσταση του έργου του Ρόλαντ Σιμελπφένιχ, θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο σε μετάφραση Έρης Κύργια και σκηνοθεσία/ δραματουργική επεξεργασία Γιώργου Ματζιάρη. Τους δεκαεπτά ρόλους ερμηνεύουν οι Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Στρατής Χατζησταματίου.

Τηγανητά νουντλς, πέντε πρόσωπα σε δεκαεπτά ρόλους και ένας Χρυσός Δράκος Facebook Twitter
Στρατής Χατζησταματίου
Τηγανητά νουντλς, πέντε πρόσωπα σε δεκαεπτά ρόλους και ένας Χρυσός Δράκος Facebook Twitter
Φωτεινή Παπαχριστοπούλου
Τηγανητά νουντλς, πέντε πρόσωπα σε δεκαεπτά ρόλους και ένας Χρυσός Δράκος Facebook Twitter
Χρήστος Σαπουντζής
Τηγανητά νουντλς, πέντε πρόσωπα σε δεκαεπτά ρόλους και ένας Χρυσός Δράκος Facebook Twitter
Γιούλικα Σκαφιδά
Τηγανητά νουντλς, πέντε πρόσωπα σε δεκαεπτά ρόλους και ένας Χρυσός Δράκος Facebook Twitter
Χρυσός Δράκος | Σύγχρονο Θέατρο

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ευμολπιδών 45, Γκάζι

 
Πολιτισμός
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM
GUCCI AI ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΜΙΛΑΝΟ

Πολιτισμός / Καμπάνια της Gucci με AI προκαλεί αντιδράσεις ενόψει της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο

Αρκετοί χρήστες αμφισβητούν αν ένα brand που μιλά διαχρονικά για δημιουργικότητα και ιταλική δεξιοτεχνία μπορεί να στηρίζει την προβολή της σε AI περιεχόμενο αντί για πραγματικούς ανθρώπους,
THE LIFO TEAM