Διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν στις 21 Φεβρουαρίου - Σχεδόν έναν χρόνο από την εισβολή

Ρωσία: Διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν στις 21 Φεβρουαρίου Facebook Twitter
Φωτ.: SERGEY FADEICHEV/KREMLIN/POOL/EPA
0

Διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό θα απευθύνει στις 21 Φεβρουαρίου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σήμερα. Θα γίνει τρεις μέρες πριν την πρώτη επέτειο της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

«Την 21η Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μιλήσει στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η ομιλία θα αφορά «την τρέχουσα κατάσταση», συμπεριλαμβανομένης της «ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης» στην Ουκρανία και της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης στη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Gostiny Dvor, μια αίθουσα συνεδρίων κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, στο κέντρο της Μόσχας.

Παραδοσιακά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνει κάθε χρόνο διάγγελμα για την κατάσταση του έθνους στους Ρώσους βουλευτές, στο οποίο κάνει ανασκόπηση του περασμένου έτους και καθορίζει νέες στρατηγικές κατευθύνσεις. Ωστόσο, το 2022, η ομιλία ακυρώθηκε λόγω της επίθεσης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Σήμερα ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα προσκληθούν «σίγουρα» στην ομιλία της 21ης Φεβρουαρίου.

Στο ερώτημα, αν θα διαπιστευθούν ξένοι δημοσιογράφοι στην αίθουσα που θα απευθύνει το διάγγελμα ο Ρώσος πρόεδρος, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε: «Προς το παρόν τέτοια απόφαση δεν υπάρχει, θα ενημερώσουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM