Δήμαρχος γαλλικής πόλης καλεί τη Madonna να δανείσει πίνακα που χάθηκε πριν από πολύ καιρό

Δήμαρχος γαλλικής πόλης καλεί τη Madonna να δανείσει πίνακα που χάθηκε πριν από πολύ καιρό Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Αμιένης, πόλης στη Γαλλία κάλεσαν τη σταρ της ποπ Madonna να δανείσει έναν πίνακα που οι ιστορικοί πιστεύουν ότι έχει χαθεί εδώ και χρόνια και μπορεί τώρα να βρίσκεται στη συλλογή της.

Το αίτημα διατυπώθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς η πόλη διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2028.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, η δήμαρχος της πόλης, Μπριζίτ Φουρέ, απηύθυνε έκκληση στη Μαντόνα, λέγοντας: «Υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός ανάμεσα σε εσάς και την πόλη μας».

Ο πίνακας, «Diana and Endymion» (Ντιάνα και Ενδυμίων) έχει αποδοθεί στον Ζερόμ Μαρτάν Λανγκλουά.

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο κοινό ήταν σε Μουσείο στην Αμιένη πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν έχει τεκμηριωθεί πού βρίσκεται από τότε.

Ο πίνακας του 19ου αιώνα παραγγέλθηκε από τον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο XVIII και κάποια στιγμή πιστεύεται ότι καταστράφηκε σε βομβαρδισμό το 1918. Σύμφωνα με τη Le Figaro, ένα έργο που πιστεύεται ότι ήταν είτε το πρωτότυπο που εξαφανίστηκε από την Αμιένη ή αντίγραφο, πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέας Υόρκη του οίκου Sotheby's το 1989. Σύμφωνα με μεταγενέστερες αναφορές η βασίλισσα της ποπ αγόρασε τον πίνακα καταβάλλοντας το ποσό των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Μαντόνα είναι γνωστή συλλέκτρια φωτογραφιών και έργων τέχνης.

Μια εικόνα του πίνακα εμφανίστηκε σε άρθρο του 2015 του Paris Match, το οποίο αναφερόταν στη συλλογή της τραγουδίστριας. Ωστόσο δεν είναι σαφές εάν η Μαντόνα είναι η ιδιοκτήτρια του έργου ή αν ο πίνακας που απεικονίζεται στο άρθρο του 2015 είναι ο πρωτότυπος που χάθηκε από το Μουσείο της Αμιένης.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Σωσμένο» του Έντουαρντ Μποντ με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Λένα Κιτσοπούλου

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει τον «Σωσμένο» με τη Λένα Κιτσοπούλου

Το έργο του Έντουαρντ Μποντ που προκάλεσε την κατάργηση της λογοκρισίας στο αγγλικό θέατρο και αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του θρυλικού «Εμπρός» ανεβαίνει σε νέα διασκευή από την ομάδα Cartel.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ