Δήμαρχος γαλλικής πόλης καλεί τη Madonna να δανείσει πίνακα που χάθηκε πριν από πολύ καιρό

Δήμαρχος γαλλικής πόλης καλεί τη Madonna να δανείσει πίνακα που χάθηκε πριν από πολύ καιρό Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Αμιένης, πόλης στη Γαλλία κάλεσαν τη σταρ της ποπ Madonna να δανείσει έναν πίνακα που οι ιστορικοί πιστεύουν ότι έχει χαθεί εδώ και χρόνια και μπορεί τώρα να βρίσκεται στη συλλογή της.

Το αίτημα διατυπώθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς η πόλη διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2028.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, η δήμαρχος της πόλης, Μπριζίτ Φουρέ, απηύθυνε έκκληση στη Μαντόνα, λέγοντας: «Υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός ανάμεσα σε εσάς και την πόλη μας».

Ο πίνακας, «Diana and Endymion» (Ντιάνα και Ενδυμίων) έχει αποδοθεί στον Ζερόμ Μαρτάν Λανγκλουά.

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο κοινό ήταν σε Μουσείο στην Αμιένη πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν έχει τεκμηριωθεί πού βρίσκεται από τότε.

Ο πίνακας του 19ου αιώνα παραγγέλθηκε από τον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο XVIII και κάποια στιγμή πιστεύεται ότι καταστράφηκε σε βομβαρδισμό το 1918. Σύμφωνα με τη Le Figaro, ένα έργο που πιστεύεται ότι ήταν είτε το πρωτότυπο που εξαφανίστηκε από την Αμιένη ή αντίγραφο, πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέας Υόρκη του οίκου Sotheby's το 1989. Σύμφωνα με μεταγενέστερες αναφορές η βασίλισσα της ποπ αγόρασε τον πίνακα καταβάλλοντας το ποσό των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Μαντόνα είναι γνωστή συλλέκτρια φωτογραφιών και έργων τέχνης.

Μια εικόνα του πίνακα εμφανίστηκε σε άρθρο του 2015 του Paris Match, το οποίο αναφερόταν στη συλλογή της τραγουδίστριας. Ωστόσο δεν είναι σαφές εάν η Μαντόνα είναι η ιδιοκτήτρια του έργου ή αν ο πίνακας που απεικονίζεται στο άρθρο του 2015 είναι ο πρωτότυπος που χάθηκε από το Μουσείο της Αμιένης.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM