Φραν Λίμποβιτς: «Μου είναι αδύνατο να πετάξω έστω κι ένα βιβλίο, νιώθω σα να εγκαταλείπω μωρό στα σκουπίδια»

Φραν Λίμποβιτς: «Μου είναι αδύνατο να πετάξω έστω κι ένα βιβλίο, νιώθω σα να εγκαταλείπω μωρό στα σκουπίδια» Facebook Twitter
0

Η Φραν Λίμποβιτς, διάσημη για τον σαρδόνιο κοινωνικό σχολιασμό της αλλά και για την τεράστια βιβλιοθήκη της, δηλώνει στην Ουάσιγκτον Ποστ ότι «αγαπά τα βιβλία πιο πολύ απ΄ όσο αγαπά τους περισσότερους ανθρώπους»  

Έχει στην κατοχή της γύρω στα 12.000 βιβλία, μυθοπλασίας κυρίως, τα οποία κατακλύζουν απ’ άκρη σ’ άκρη το διαμέρισμα της Νέα Υόρκη. «Μου είναι οργανικά αδύνατο να πετάξω έστω και ένα βιβλίο», λέει. «Είναι σα να βλέπω να εγκαταλείπουν ένα μωρό στα σκουπίδια. Αγαπώ τα βιβλία με κάθε πιθανό τρόπο. Τα αγαπώ πιο πολύ απ’ όσο αγαπώ τους περισσότερους ανθρώπους».  

«Υπάρχουν εκατομμύρια βιβλία στον κόσμο. Δώδεκα χιλιάδες δεν είναι τίποτα. Είναι σαν κόκκος αλατιού στον ωκεανό».

Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο βιβλίο που δεν το θέλει πια, λέει ότι θα περάσει μήνες προσπαθώντας να αποφασίσει σε ποιον να το χαρίσει.  

Ζει μόνη της αλλά και πάλι δεν υπάρχει πια χώρος στις βιβλιοθήκες της. Καμιά πεντακοσαριά βιβλία είναι στοιβαγμένα σε τραπέζια, σε καρέκλες ή στο πάτωμα. Το μόνο που την ανησυχεί είναι η πιθανότητα πυρκαγιάς. «Όταν κοιτάζω το διαμέρισμα μου, συνειδητοποιώ ότι είναι σα να ζω σε δάσος...».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM