Τέλος ο Ερντογάν στην Τουρκία; «Τελευταία θητεία αν κερδίσω τις προεδρικές εκλογές»

Τέλος ο Ερντογάν στην Τουρκία; «Τελευταία θητεία αν κερδίσω τις προεδρικές εκλογές» Facebook Twitter
Φωτ.:ΕΡΑ
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι θα διεκδικήσει για τελευταία φορά μία προεδρική θητεία, ανακοινώνοντας ότι στη συνέχεια θα παραδώσει τη σκυτάλη στους «νέους».

«Θα ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του αιώνα της Τουρκίας με την υποστήριξη που ζητάμε για τελευταία φορά προς το όνομά μας από τον λαό μας το 2023», δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας στη Σαμψούντα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές του 2023, θα είναι η τελευταία του θητεία.

«Θα παραδώσουμε αυτή την ιερή σημαία στους νέους μας», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2003 και το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ελπίζουν να διατηρήσουν τα ηνία της χώρας στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2023.

Όμως ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα, ανάμεσά τους και έναν πληθωρισμό που έχει φθάσει το 84,4%.

Τον Οκτώβριο, είχε επαναλάβει την επιθυμία του να προετοιμάσει ένα νέο τουρκικό σύνταγμα που θα είναι «δημοκρατικό, απλό και με όραμα».

Σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές αυτό ερμηνεύθηκε ως πρόθεση τροποποίησης του ορίου των δύο προεδρικών θητειών που προβλέπεται από το τουρκικό σύνταγμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM