Financial Times: Ο Ζελένσκι πρόσωπο της χρονιάς- «Θέλω απλώς να πιάσω έναν κυπρίνο στον Δνείπερο»

Ο Ζελένσκι με στρατιώτες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι το πρόσωπο της χρονιάς για τους Financial Times. 

Εννέα μήνες μετά την έναρξη του σκληρού αγώνα για την επιβίωση, ενάντια στους Ρώσους εισβολείς, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φαίνεται κουρασμένος, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, περιγράφουν οι Financial Times.  

Αυτό που θα προτιμούσε να κάνει, αντί να αντιμετωπίζει τον ανελέητο εισβολέα, είναι να ψαρεύει με τον γιο του. «Θέλω απλώς να πιάσω έναν κυπρίνο στον Δνείπερο ποταμό», λέει ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Για μια γεύση κανονικής ζωής ίσως θα πρέπει να περιμένει πολύ, παρά την απρόσμενη σειρά επιτυχιών από τις ουκρανικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης, επισημαίνει το δημοσίευμα. Όμως, συνεχίζουν οι Financial Times, αυτό το απλό μήνυμα είναι χαρακτηριστικό ενός ηγέτη που ακόμη παρουσιάζει τον εαυτό του ως άνθρωπο με ταπεινά γούστα και βαθιά αίσθηση της ανθρωπιάς. 

Είναι το αντίθετο του Βλαντιμίρ Πούτιν, που είναι κρυμμένος στο Κρεμλίνο και η εμμονή του για την ανοικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας έχει κοστίσει, δεκάδες, πιθανόν εκατοντάδες, χιλιάδες ζωές, σημειώνουν οι Financial Times. 

Όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε στραφεί στο ραδιόφωνο για να συσπειρώσει τη χώρα του, έτσι και ο Ζελένσκι χρησιμοποίησε τα social media για μια ασταμάτητη εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλίσει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, συνεχίζει το δημοσίευμα. «Έχει πείσει τους Ευρωπαίους να αναλάβουν το τεράστιο κόστος του να ορθώσουν ανάστημα στον Πούτιν και να προσφέρουν στο Κίεβο ένα μονοπάτι για την ένταξη στην ΕΕ», συμπληρώνει. 

Επίσης, σημειώνουν οι Financial Times, ο Ζελένσκι ενσαρκώνει το θάρρος και την ανθεκτικότητα του ουκρανικού λαού, στον αγώνα τους ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. Και για αυτούς τους λόγους επελέγη ως το πρόσωπο της χρονιάς. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM