Financial Times: Ο Ζελένσκι πρόσωπο της χρονιάς- «Θέλω απλώς να πιάσω έναν κυπρίνο στον Δνείπερο»

Ο Ζελένσκι με στρατιώτες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι το πρόσωπο της χρονιάς για τους Financial Times. 

Εννέα μήνες μετά την έναρξη του σκληρού αγώνα για την επιβίωση, ενάντια στους Ρώσους εισβολείς, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φαίνεται κουρασμένος, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, περιγράφουν οι Financial Times.  

Αυτό που θα προτιμούσε να κάνει, αντί να αντιμετωπίζει τον ανελέητο εισβολέα, είναι να ψαρεύει με τον γιο του. «Θέλω απλώς να πιάσω έναν κυπρίνο στον Δνείπερο ποταμό», λέει ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Για μια γεύση κανονικής ζωής ίσως θα πρέπει να περιμένει πολύ, παρά την απρόσμενη σειρά επιτυχιών από τις ουκρανικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης, επισημαίνει το δημοσίευμα. Όμως, συνεχίζουν οι Financial Times, αυτό το απλό μήνυμα είναι χαρακτηριστικό ενός ηγέτη που ακόμη παρουσιάζει τον εαυτό του ως άνθρωπο με ταπεινά γούστα και βαθιά αίσθηση της ανθρωπιάς. 

Είναι το αντίθετο του Βλαντιμίρ Πούτιν, που είναι κρυμμένος στο Κρεμλίνο και η εμμονή του για την ανοικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας έχει κοστίσει, δεκάδες, πιθανόν εκατοντάδες, χιλιάδες ζωές, σημειώνουν οι Financial Times. 

Όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε στραφεί στο ραδιόφωνο για να συσπειρώσει τη χώρα του, έτσι και ο Ζελένσκι χρησιμοποίησε τα social media για μια ασταμάτητη εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλίσει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, συνεχίζει το δημοσίευμα. «Έχει πείσει τους Ευρωπαίους να αναλάβουν το τεράστιο κόστος του να ορθώσουν ανάστημα στον Πούτιν και να προσφέρουν στο Κίεβο ένα μονοπάτι για την ένταξη στην ΕΕ», συμπληρώνει. 

Επίσης, σημειώνουν οι Financial Times, ο Ζελένσκι ενσαρκώνει το θάρρος και την ανθεκτικότητα του ουκρανικού λαού, στον αγώνα τους ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. Και για αυτούς τους λόγους επελέγη ως το πρόσωπο της χρονιάς. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM