Μπρένταν Φρέιζερ: Δεν θα παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες - «Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή»

Μπρένταν Φρέιζερ: Δεν θα παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες - «Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο 53χρονος ηθοποιός, Μπρένταν Φρέιζερ δεν θα παρευρεθεί στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 2023, επικαλούμενος την καταγγελία που είχε κάνει το 2018 για σεξουαλική του κακοποίηση από τον πρώην πρόεδρο της HFPA, Φίλιπ Μπερκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας «The Whale» δε θα βρεθεί στην τελετή ακόμα και αν είναι υποψήφιος για τον ρόλο του στο πολυβραβευμένο δράμα.

Σε συνέντευξή του στο GQ, σημείωσε ότι «δεν θα συμμετάσχει» στην τελετή απονομής που διοργανώνει η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA). Ο Φρέιζερ είχε καταγγείλει ότι το 2018 ο πρώην πρόεδρος της HFPA, Φίλιπ Μπερκ τον κακοποίησε σεξουαλικά το 2003. Ο 89χρονος Μπερκ συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς.

Ο Φρέιζερ δήλωσε ότι έπαθε κατάθλιψη μετά την κακοποίησή του και έχασε πλήρως τον σεβασμό του για τον εν λόγω οργανισμό. 

«Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους. Και η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείτε να με αποκαλέσετε πολλά πράγματα, αλλά όχι έτσι», πρόσθεσε. 

Σε συνέντευξή του στο GQ το 2018, ο Φρέιζερ περιέγραψε λεπτομερώς τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη η οποία, όπως είχε τότε πει, συνέβη σε ένα γεύμα στο ξενοδοχείο Beverly Hills.

Ο Φρέιζερ αποκάλυψε ότι ήταν «ακόμα φοβισμένος» για τις επιπτώσεις που θα είχε η αποκάλυψή του. Όταν έγινε η αποκάλυψη, η HFPA πρότεινε στον Φρέιζερ να υπογράψει την εξής κοινή δήλωση: «Αν και διαπιστώθηκε ότι ο κ. Μπερκ άγγιξε ανάρμοστα τον κ. Φρέιζερ, σύμφωνα με τα στοιχεία επρόκειτο για αστείο και όχι σεξουαλική προσέγγιση».

Ο Φρέιζερ αρνήθηκε να υπογράψει με τον Μπερκ, ωστόσο, να μην αντιμετωπίζει πειθαρχικά μέτρα. Ο Μπερκ παρέμεινε μέλος με δικαίωμα ψήφου της HFPA μέχρι να απολυθεί από τον οργανισμό τον Απρίλιο του 2021 μετά την κυκλοφορία ενός άρθρου που αποκαλούσε το Black Lives Matter «ρατσιστικό κίνημα μίσους».

Με πληροφορίες από New York Post και IndieWire

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM