ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν γκέι Αφγανό, «έστειλαν το βίντεο» στην οικογένειά του

Οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν γκέι Αφγανό, «έστειλαν το βίντεο» στην οικογένειά του Facebook Twitter
0

Ένας νεαρός γκέι άνδρας δολοφονήθηκε από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν λόγω της σεξουαλικότητάς του, σύμφωνα με ακτιβιστές. 

Ο Χαμέντ Σαμπούρι, από την Καμπούλ, δολοφονήθηκε τον Αύγουστο, δήλωσαν Αφγανοί ακτιβιστές στο PinkNews. Ήταν μόλις 22 ετών. Ο Σαμπούρι φέρεται να απήχθη από τους Ταλιμπάν, ενώ έπειτα από λίγες ημέρες η οικογένειά του έλαβε ένα βίντεο που έδειχνε τη δολοφονία του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Ο 22χρονος ονειρευόταν να γίνει γιατρός, αλλά έχασε τις ελπίδες του όταν οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021, δήλωσε στο PinkNews ο Μπαχάρ, ομοφυλόφιλος Αφγανός που γνώριζε προσωπικά το θύμα. Ήταν ένας ντροπαλός άνδρας με μεταδοτικό γέλιο, είπε περιγράφοντάς τον Σαμπούρι. 

«Η ζωή είναι κόλαση για κάθε ΛΟΑΤΚΙ Αφγανό. Οι Ταλιμπάν είναι χειρότεροι από τα άγρια ζώα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαχάρ, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωσης Behesht Collective του Αφγανιστάν. 

Οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν γκέι Αφγανό, «έστειλαν το βίντεο» στην οικογένειά του Facebook Twitter

Ο ίδιος διέγραψε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είχε με τον Σαμπούρι στο τηλέφωνό του, όταν έμαθε ότι ο φίλος του δολοφονήθηκε. Ο Μπαχάρ ζει με τον φόβο ότι θα τον σταματήσουν και θα τον ψάξουν οι Ταλιμπάν. Φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν εάν ανακαλύψουν τη σεξουαλικότητά του

Αρκετοί ΛΟΑΤΚΙ+ Αφγανοί έχουν δηλώσει στο PinkNews ότι οι Ταλιμπάν έχουν ψάξει τα κινητά τους, μετά την επάνοδό τους στην εξουσία. Πολλοί έχουν διαγράψει τους λογαριασμούς τους στα social media, σε μια προσπάθεια να μείνουν ασφαλείς, ενώ άλλοι πέρασαν τα σύνορα με το Πακιστάν. 

Η δολοφονία του Σαμπούρι είναι το αποτέλεσμα της αδράνειας των δυτικών κυβερνήσεων, πολλές από τις οποίες έχουν αποτύχει να υποδεχθούν επαρκή αριθμό Αφγανών που διαφεύγουν, δήλωσε ο Νεμάτ Σαντάτ, ακτιβιστής που πασχίζει να απομακρύνει ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους από τη χώρα του. 

«Ο θάνατος του Χαμέντ Σαμπούρι είναι άλλη μια απόδειξη ότι οι Ταλιμπάν δεν θα σταματήσουν μέχρι να εξαλείψουν όλους τους γκέι από το Αφγανιστάν», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η εκτέλεσή του ήταν σκόπιμη και εκτός νομικού πλαισίου. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μένουν αδρανείς, ενώ οι Ταλιμπάν συνεχίζουν να κυβερνούν με πλήρη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή», συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ