Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης βομβάρδισαν βάσεις Κούρδων στο Ιράκ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης βομβάρδισαν βάσεις Κούρδων στο Ιράκ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Το πυροβολικό των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν βομβάρδισε σήμερα στρατιωτικές βάσεις αντιιρανικών οργανώσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Στοχοθετήθηκαν «τα αρχηγεία αντιιρανών τρομοκρατών» που εδρεύουν στο βόρειο Ιράκ, μετέδωσε η τηλεόραση, αναφερόμενη σε κουρδικές αντάρτικες οργανώσεις, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ. 

Η Τεχεράνη κατηγορεί οργανώσεις ένοπλων, αντιφρονούντων Κουρδοϊρανών για τις πρόσφατες ταραχές στη χώρα, ιδίως στα βορειοδυτικά όπου ζει η μεγάλη πλειοψηφία των 10 εκατομμυρίων Κούρδων του Ιράν.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε ότι οι αρχές πρέπει «να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα όσους αντιτίθενται στην ασφάλεια και την ηρεμία της χώρας», όπως μετέδωσαν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες εξαγριωμένοι διαδηλωτές για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί έχουν συλληφθεί ενώ η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι οι νεκροί κατά τις «πρόσφατες ταραχές» έχουν αυξηθεί σε 35, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον πέντε μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM