Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί ξανά μετά από 25 χρόνια

Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί ξανά μετά από 25 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Τζόνι Ντεπ πρόκειται να σκηνοθετήσει για τον κινηματογράφο για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

Ο ηθοποιός επιστρέφει πίσω από την κάμερα για το «Modigliani», ένα βιογραφικό δράμα για τον Ιταλό καλλιτέχνη Amedeo Modigliani. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Αλ Πατσίνο μαζί με τον Μπάρι Ναβίντι. 

Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Dennis McIntyre και σε κινηματογραφική απόδοση από τους Jerzy και Mary Kromolowski, το «Modigliani» διαδραματίζεται το 1916 στο Παρίσι και αφηγείται την ιστορία του ιταλικής καταγωγής ζωγράφου και γλύπτη Amedeo Modigliani.

«Το έπος της ζωής του Modigliani με τιμά απίστευτα. Πραγματικά αισθάνομαι τιμή να το μεταφέρω στην οθόνη», είπε ο Ντεπ.

«Ήταν μια ζωή με μεγάλες δυσκολίες, αλλά τελικά κατέληξε σε έναν θρίαμβο - μια παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία με την οποία όλοι οι θεατές μπορούν να ταυτιστούν».

Η ταινία είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια του Ντεπ να ξαναρχίσει την καριέρα του στον απόηχο της πολύκροτης δίκης με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ. 

Αν και το Χόλιγουντ απέφυγε τον Ντεπ, λόγω των τεράστιων διαστάσεων που πήρε η δίκη, ο ίδιος κατάφερε να βρει δουλειά σε ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής.

Πρωταγωνιστεί ως ο αμφιλεγόμενος βασιλιάς Λουδοβίκος XV στην επερχόμενη ταινία της Γαλλίδας σκηνοθέτριας και ηθοποιού Maïwenn «Jeanne du Barry», ένα ιστορικό ρομαντικό δράμα.

Το «Jeanne du Barry» θα είναι ο πρώτος σημαντικός ρόλος του Ντεπ μετά την ανεξάρτητη ταινία του 2020 «Minamata», στην οποία υποδύθηκε τον φωτορεπόρτερ W. Eugene Smith.

Την ίδια χρονιά, ο Ντεπ αναγκάστηκε από την Warner Bros. να αποχωρήσει από τη σειρά spinoff του «Harry Potter» «Fantastic Beasts», στον απόηχο της υπόθεσης του φερόμενου ξυλοδαρμού της συζύγου του και της δικαστικής μάχης περί συκοφαντίας με την εφημερίδα The Sun.

Ο ηθοποιός, γνωστός για τους «Πειρατές της Καραϊβικής» και όχι μόνο, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1997 με το «The Brave», στο οποίο πρωταγωνίστησε δίπλα στον Μάρλον Μπράντο.

Το νεογουέστερν χλευάστηκε από κριτικούς και κοινό. Έκτοτε δεν έχει σκηνοθετήσει κινηματογραφική ταινία αλλά έχει κάνει την παραγωγή (ή εκτελεστική παραγωγή) σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των «Hugo», «The Lone Ranger» και «Minimata».

Η ταινία σηματοδοτεί επίσης μια άλλη συνεργασία μεταξύ του Πατσίνο και του Ναβίντι, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια στις ταινίες «Ο Έμπορος της Βενετίας» του 2004, στο «Wilde Salomé» του 2011 και στο «Salomé» του 2013.

«Ο Αλ με μύησε στο έργο του Modigliani πριν από πολλά χρόνια και το ερωτεύτηκα αμέσως», είπε ο Ναβίντι. «Αυτό είναι ένα κομμάτι μόνο της ζωής του και όχι μία βιογραφική ταινία. Ήταν ένα όνειρό μου να δουλέψω ξανά με τον Τζόνι– είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης με εκπληκτικό όραμα να μεταφέρει αυτή τη σπουδαία ιστορία στην οθόνη» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους

To ριμέικ του «Πολέμου των Ρόουζ» με την αγαπημένη του ελληνικού κοινού Ολίβια Κόλμαν, τα κλασικά «Σαγόνια του Καρχαρία» και η «Γεύση του Κερασιού» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο «Φρανκενστάιν» στο Φεστιβάλ Βενετίας - Δικτάτορες, πόλεμος, πυρηνικές απειλές και φανταστικά τέρατα κυριαρχούν στο φετινό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Πολιτισμός / Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία στη Βρετανία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Στα φετινά βραβεία είχε συμπεριληφθεί συγγραφέας που έχει αυτοχαρακτηριστεί ως «τερφ» και στηρίζει την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Τι απαντούν οι διοργανωτές
LIFO NEWSROOM
Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πολιτισμός / Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πρόκειται για το σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» - Tο κτήριο, σε ερειπιώδη κατάσταση σήμερα, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο του, διότι αποτελεί εξαιρετικό δείγμα Αθηναϊκού σπιτιού
LIFO NEWSROOM
Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ