Μαχαιρώθηκε στο λαιμό ο συγγραφέας Salman Rushdie σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη

Επίθεση στον συγγραφέα Salman Rushdie σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
0

Ο συγγραφέας Salman Rushdie δέχθηκε επίθεση καθώς βρισκόταν επί σκηνής και μιλούσε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη

Αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν πως είδαν έναν άνδρα να τρέχει και να μαχαιρώνει τον κ. Rushdie, ο οποίος έπεσε στο έδαφος.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και τρέχουν στη σκηνή για να δουν πώς είναι το θύμα.

Ο δράστης έχει συλληφθεί από τις Αρχές, ενώ δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του τραυματία. 

Ο συγγραφέας, να σημειωθεί, δέχεται απειλές για τη ζωή του εδώ και χρόνια μετά τη συγγραφή του βιβλίου «Σατανικοί Στίχοι». Το βιβλίο έχει απαγορευτεί στο Ιράν από το 1988 και είναι πολλοί οι μουσουλμάνοι που το θεωρούν βλάσφημο.

Ο Ιρανός Ανώτατος Ηγέτης έχει εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα, ζητώντας τον θάνατό του, ενώ υπάρχει επικήρυξη τριών εκατομμυρίων δολαρίων για τη δολοφονία του. 

Επίθεση στον συγγραφέα Salman Rushdie σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Ο άντρας που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας

Η κυβέρνηση της χώρας έχει λάβει αποστάσεις από το σχετικό διάταγμα, αλλά δεν κρύβει τα αρνητικά συναισθήματα κατά του λογοτέχνη. 

Ο ίδιος ο συγγραφέας, που έχει αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα, δεν φαίνεται να ανησυχεί για την αμοιβή που διδόταν για τη δολοφονία του, επισημαίνοντας πως δεν ενδιαφέρεται κανείς. Σημειώνεται, βέβαια, πως στις ταραχές που έχουν ξεσπάσει ανά τα χρόνια για το βιβλίο έχουν υπάρξει θύματα, μεταξύ των οποίων και μεταφραστές του. 

Υπερασπίζεται, πάντα, την ελευθερία της έκφραση και έχει υπεραμυνθεί του έργου του σε πολλές περιπτώσεις. 

Με πληροφορίες από BBC και AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ