ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο εξαιρετικά μολυσματικός ιός Μάρμπουργκ σκότωσε ένα παιδί στην Γκάνα - Πώς μεταδίδεται

Γκάνα: Πέθανε παιδί που μολύνθηκε από τον μολυσματικό ιό Μάρμπουργκ- Τρεις συνολικά οι νεκροί Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένα παιδί που προσβλήθηκε από τον εξαιρετικά μολυσματικό ιό Μάρμπουργκ, ο οποίος μοιάζει με Έμπολα πέθανε στη Γκάνα, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο θάνατος ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα σε τρεις από τότε που η Γκάνα κατέγραψε το πρώτο ξέσπασμα της νόσου τον περασμένο μήνα.

Το πρώτο κρούσμα του ιού στην περιοχή εντοπίστηκε πέρυσι στη Γουινέα.

Ο ιός μεταδίδεται στους ανθρώπους από νυχτερίδες και εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω άμεσης επαφής με σωματικά υγρά, επιφάνειες και υλικά, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Το νεκρό παιδί, του οποίου το φύλο ή η ηλικία δεν αποκαλύφθηκαν, ήταν ένα από τα δύο νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον ΠΟΥ.

«Την περασμένη εβδομάδα ανέφερα τα δύο επιπλέον κρούσματα. Η μία είναι η σύζυγος του ασθενή μηδέν και η άλλη είναι το παιδί του περιστατικού αυτού, που δυστυχώς πέθανε. Αλλά η σύζυγος του πρώτου καταγεγραμμένου κρούσματος είναι ακόμα ζωντανή και η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται», δήλωσε ο γιατρός του ΠΟΥ, Ibrahima Soce Fall, στους δημοσιογράφους.

Το υπουργείο Υγείας της Γκάνας ανέφερε μόνο τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και απομένουν να γίνουν περαιτέρω ιατρικά τεστ σε ένα τέταρτο ύποπτο κρούσμα, όπως επισήμανε.

Τα δύο πρώτα κρούσματα, στην περιοχή Ashanti της νότιας Γκάνας, είχαν συμπτώματα όπως διάρροια, πυρετό, ναυτία και έμετο, πριν πεθάνουν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΟΥ.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM