Οι Queen έγραψαν ιστορία: Η πρώτη μπάντα με 7 εκατ. αντίτυπα από ένα και μόνο άλμπουμ

Οι Queen έγραψαν ιστορία- Η πρώτη μπάντα που πούλησε 7 εκατ. αντίτυπα από ένα και μόνο άλμπουμ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Οι Queen έγραψαν ιστορία στα βρετανικά charts καθώς έγιναν το πρώτο συγκρότημα που πούλησε επτά εκατομμύρια αντίτυπα από ένα και μόνο άλμπουμ.

Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στη χώρα έχει την πρώτη τους συλλογή «Greatest Hits», από το 1981, όπως ανακοίνωσε η Επίσημη Εταιρεία των βρετανικών Charts.

Ο δίσκος, που περιλαμβάνει κλασικά τραγούδια, μεταξύ άλλων το «We Will Rock You» και το «Bohemian Rhapsody», είναι best-seller εδώ και χρόνια και πρόσφατα συμπλήρωσε την 1.000η εβδομάδα του στο chart UK album.

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, σύμφωνα με το BBC, χαρακτήρισε το πρόσφατο επίτευγμα ως μία «χαρμόσυνη είδηση».

«Κανένα άλμπουμ δεν το έχει επιτύχει ξανά αυτό στην ιστορία» τόνισε σε δήλωσή του. «Ευχαριστούμε, το εκτιμούμε» συμπλήρωσε.

Ο ντράμερ του συγκροτήματος Ρότζερ Τέιλορ είπε πως «Το βρετανικό κοινό και το απεριόριστα υπέροχο γούστο του έχουν κάνει το Greatest Hits το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. Σας ευχαριστούμε πολύ είναι τιμή για μας!» πρόσθεσε.

«Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1981, τα άλμπουμ με τραγούδια από το σύνολο της καριέρας καλλιτεχνών, όπως το Greatest Hits, ήταν σχετικά σπάνια, υπήρχαν μόνο των πολύ σπουδαίων συγκροτημάτων» σημείωσε ο Μάρτιν Τάλμποτ, διευθύνων σύμβουλος των Official Charts.

Το δεύτερο άλμπουμ των Queen «Greatest Hits», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1991, ένα μήνα πριν από τον θάνατο του frontman Φρέντι Μέρκιουρι, είναι επίσης το 10o με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Βρετανία, με 4 εκατ. αντίτυπα.

Με πληροφορίες του BBCΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο

Πολιτισμός / Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου

Το εμβληματικό μουσείο της Μαδρίτης υποδέχτηκε 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2025, μία τεράστια επιτυχία την οποία ο διευθυντής του την αντιμετωπίζει με επιφύλαξη
THE LIFO TEAM
Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Ο οσκαρικός διεκδικητής «Marty Supreme», το ωραιότατο και πολιτικά καίριο «28 Years Later: The Bone Temple», το βραβευμένο στη Μπερλινάλε «Kontinental 25» και το What Does that Nature Say to you» του Χονγκ Σανγκ-Σου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ