ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

H νέα ταινία του Γούντι Άλεν μιλά γαλλικά και το «Dune: Part 2» αναβάλλεται

Γούντι άλεν Facebook Twitter
Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν που θα γυριστεί στο Παρίσι, θα είναι δράμα και, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, το καστ θα αποτελείται αποκλειστικά από Γάλλους ηθοποιούς και θα είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στα γαλλικά. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image
0

— Με το πέρας του 2023 συμπληρώνονται 95 χρόνια από την κυκλοφορία του «Steamboat Willie».

Αυτό σημαίνει ότι από το 2024 ο Μίκι Μάους, το ποντίκι που είναι οικογένεια, όπως συνήθιζε να λέει ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, θα γίνει public domain. Φυσικά, η χρήση του τίθεται υπό περιορισμούς, θα πρέπει να μη δίνεται η εντύπωση ότι η εκάστοτε δημιουργία σχετίζεται με την Disney. Για παράδειγμα, όσον αφορά τον Γουίνι, που έγινε public domain φέτος, ένας δημιουργός δεν μπορεί να του δώσει κόκκινο μπλουζάκι, καθώς αυτό το χαρακτηριστικό παραπέμπει άμεσα στον Γουίνι της Ντίσνεϊ. Κατά τα λοιπά, από την Πρωτοχρονιά του 2024 θα μπορείτε να γυρίσετε κι εσείς καρτούν με τον Μίκι Μάους.

— Όσοι περιμένετε με ανυπομονησία το Dune: Part 2, θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα. Η ταινία του Ντενί Βιλνέβ, που ξεκινά τα γυρίσματά της αύριο, δεν θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου 2023, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 17 Νοεμβρίου του 2023. Μικρό το  κακό, ειδικά σε σχέση με την πρώτη ταινία, την οποία χρειάστηκε να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο, όταν αναβλήθηκε λόγω Covid.

Γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα για τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν που θα γυριστεί στο Παρίσι και θα είναι δράμα, σήμερα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, το καστ θα αποτελείται αποκλειστικά από Γάλλους ηθοποιούς και θα είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στα γαλλικά. Αν και υπάρχουν π.χ. βινιέτες στο «To Rome With Love» που ομιλούν την ιταλική, αυτή θα είναι η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία του Γούντι σε μια καριέρα που, μαζί με αυτή την τελευταία, αριθμεί 50 ταινίες. Όσον αφορά την πλοκή, ο Άλεν δηλώνει ότι παραπέμπει αρκετά στο «Match Point». 

— Το επόμενο χτύπημα του Λαρς Φον Τρίερ είναι, ως γνωστόν, μια ακόμα σεζόν της cult σειράς «Kingdom». Με εμφανείς βλέψεις στη διεθνή αγορά και στα φεστιβάλ του φθινοπώρου, λέγεται ότι ο Τριερ μόνταρε μια κινηματογραφική εκδοχή του «Kingdom Exodus», όπως ονομάζεται, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο στο φεστιβάλ Βενετίας. Στο μεταξύ, το πρώτο κλιπ από τη σειρά μόλις κυκλοφόρησε.

— Αν και υπάρχει ένα πρόσφατο, εξαιρετικά ενδιαφέρον horror με τίτλο «The Invitation» σε σκηνοθεσία Καρίν Κουσάμα –οι φαν του είδους να το αναζητήσετε άμεσα–, αυτό δεν εμπόδισε τους παραγωγούς της νέας ταινίας της ανερχόμενης Νάταλι Εμάνουελ να ονομάσουν και τη δική τους ταινία, μια κατάθεση πάνω στον βαμπιρικό μύθο, The Invitation. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Τζέσικα Μ. Τόμσον, το πρώτο trailer κυκλοφόρησε, η ανακοίνωση της ημερομηνίας εξόδου στις ελληνικές αίθουσες εκκρεμεί.

Πολιτισμός
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM