Ο Κρίστοφερ Γουόκεν στο «Dune: Part 2», το cast του «Megalopolis» και η ημερομηνία των επόμενων Όσκαρ

Ο Κρίστοφερ Γουόκεν στο «Dune:Part 2», το cast του «Megalopolis» και η ημερομηνία των επόμενων Όσκαρ Facebook Twitter
Ο Κρίστοφερ Γουόκεν, που καιρό είχαμε να δούμε σε ρόλο και παραγωγή αξιώσεων, θα υποδυθεί τον αυτοκράτορα Σαντάμ IV στο δεύτερο κεφάλαιο του «Dune». Φωτ.: Getty Images/Ideal Image
0

— Έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, φαίνεται, όμως, ότι πλέον κλείδωσε το βασικό καστ για το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένα δράμα επικών διαστάσεων που παλεύει να γυρίσει εδώ και χρόνια και τελικά αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με δικά του κεφάλαια. Τα ονόματα που δημοσιεύτηκαν είναι εκείνα του Άνταμ Ντράιβερ, που θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της Νάταλι Εμάνουελ, του Φόρεστ Γούιτακερ, του Λόρενς Φίσμπερν και του Γιόν Βόιτ.

— Η Ολίβια Κόλμαν και η Τζέσι Μπάκλεϊ, αμφότερες υποψήφιες για Όσκαρ και συγκλονιστικές στο «Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ που θα δούμε το καλοκαίρι στις αίθουσες, φαίνεται ότι τα βρήκαν, καθώς συμφώνησαν να εμφανιστούν ξανά μαζί στο «Wicked Little Letters», μια κωμωδία εποχής, όπου θα υποδυθούν δύο γειτόνισσες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν ένα μυστήριο.

— Η (έτσι κι αλλιώς δεδομένη) προσμονή μας για το δεύτερο κεφάλαιο του «Dune» του Ντενί Βιλνεβ μόλις αυξήθηκε κι άλλο, καθώς το καστ εμπλουτίστηκε με έναν θρύλο της αμερικανικής υποκριτικής. Ο Κρίστοφερ Γουόκεν, που καιρό είχαμε να δούμε σε ρόλο και παραγωγή αξιώσεων, θα υποδυθεί τον αυτοκράτορα Σαντάμ IV, έναν ρόλο που στην εκδοχή του Ντέιβιντ Λιντς ενσάρκωνε ο Χοσέ Φερέρ. 

— Θυμάστε το «This is Spinal Tap», το παλαβό ψευδο-ντοκιμαντέρ του Ρομπ Ράινερ με μια fake heavy metal μπάντα; Ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει sequel με σκοπό να βγει στις αίθουσες το 2024, δηλαδή σαράντα χρόνια από την έξοδο της πρώτης ταινίας. Όσοι αναρωτιόμασταν τι απέγιναν τα μέλη των Spinal Band, σε δυο χρόνια θα πάρουμε τις απαντήσεις μας.

— Η Ακαδημία των Όσκαρ ανακοίνωσε την ημερομηνία της απονομής του 2023, ορίζοντας την διεξαγωγή της στις 12 Μαρτίου, δηλαδή δύο εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με τη φετινή. Όσο για τις υποψηφιότητες, αυτές θα ανακοινωθούν στις 24 Ιανουαρίου.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικός τάφος στην Ιορδανία αποκάλυψε την αρχαιότερη πανδημία που έχει καταγραφεί στον κόσμο

Πολιτισμός / Μαζικός τάφος στην Ιορδανία αποκάλυψε την αρχαιότερη πανδημία που έχει καταγραφεί στον κόσμο

Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την πανώλη του Ιουστινιανού, την αρχαιότερη καταγεγραμμένη πανδημία στον κόσμο, που κόστισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία
THE LIFO TEAM
Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Το οπτικοακουστικά έκτακτο, μα ηθικά συζητήσιμο «Sirat», η κινηματογραφική εκδοχή του βίου του «Αγίου Παϊσιου» και το ντοκιμαντέρ η «Καρδιά του Ταύρου» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΑΝΩΣΕΛΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Πολιτισμός / Κώστας Γανωσέλης: Πέθανε ο ενορχηστρωτής και μαέστρος - Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη και Νίκος Ξυλούρης
THE LIFO TEAM
Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν ίσως τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Πολιτισμός / Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Τα αντικείμενα χρονολογούνται περίπου 430.000 χρόνια πριν, μια «ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την εξέλιξη του ανθρώπου», όπως σημειώνει η επικεφαλής των ερευνών και παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Τίμπιγκεν, Κατερίνα Χαρβάτη
THE LIFO TEAM