Η Τουρκία εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής - Μετά τη μεγάλη φωτιά στη Μαρμαρίδα

Η Τουρκία εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής - Μετά τη μεγάλη φωτιά στο θέρετρο της Μαρμαρίδας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Η Τουρκία θα επανεξετάσει μια απόφαση του 2004 για την κατάργηση της θανατικής ποινής, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά την αναφορά στην ποινή που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν σε σχέση με τις δασικές πυρκαγιές αυτής της εβδομάδας.

Η θανατική ποινή διαγράφτηκε από το Σύνταγμα κατά τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Ερντογάν. Αλλά έπειτα από την πρόσφατη πυρκαγιά στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, ο Ερντογάν είπε ότι χρειάζονται αυστηρότερες ποινές.

Οι αρχές έχουν πει ότι ένας συλληφθείς σε σχέση με την πυρκαγιά ομολόγησε ότι την προκάλεσε. Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η πυρκαγιά στη Μαρμαδίδα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Αφού επισκέφτηκε χθες τον τόπο της πυρκαγιάς ο Ερντογάν είπε ότι η τιμωρία για τους εμπρηστές δασών θα πρέπει να είναι "εκφοβιστική και αν αυτό απαιτεί την θανατική ποινή, τότε θα είναι η θανατική ποινή".

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα στο Αγκρί της ανατολικής Τουρκίας ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ χαρακτήρισε "οδηγίες για εμάς" τα προεδρικά σχόλια.

"Εχουμε αρχίσει να το επεξεργαζόμαστε στο υπουργείο", είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η ισχύουσα τιμωρία για τους εμπρηστές είναι δεκαετής ποινή κάθειρξης και αυξάνεται σε ενδεχόμενη ισόβια κάθειρξη αν ο εμπρησμός είναι μέρος οργανωμένου εγκλήματος.

Η πρώτη πυρκαγιά του καλοκαιριού στη χώρα ξεκίνησε την Τρίτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε την Πέμπτη ότι ο συλληφθείς παραδέχτηκε ότι έβαλε φωτιά στο δάσος από απόγνωση λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Ο υπουργός Δασών Βαχίτ Κιρίστσι δήλωσε χθες ότι το 88% των δασικών πυρκαγιών στην Τουρκία οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM