Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ορίστηκε δικάσιμος για τον Κορκονέα χωρίς να ενημερωθεί η οικογένεια Γρηγορόπουλου

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ορίστηκε δικάσιμος για τον Κορκονέα χωρίς να ενημερωθεί η οικογένεια Facebook Twitter
0

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονηθέντα Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καταγγέλλει πως ορίστηκε δικάσιμος όσον αφορά τα ελαφρυντικά στον δράστη Επαμεινώνδα Κορκονέα χωρίς να ενημερωθεί η πλευρά της.

Η κα Κωνσταντοπούλου εξηγεί πως «όταν το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, με πρωτοφανή διαδικασία, αναγνώρισε ανύπαρκτο ελαφρυντικό και αποφυλάκισε τον καταδικασθέντα για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ζητήσαμε, εκ μέρους της οικογένειας του Αλέξανδρου, την άσκηση αναίρεσης από τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η αίτησή μας έγινε δεκτή».

Και ενώ η οικογένεια ανέμενε ενημέρωση για τη δικάσιμο, όπως γράφει, τελικώς έμαθε τυχαία «ότι η δίκη έχει προσδιορισθεί για σήμερα 11/5/2022, χωρίς να κλητευθούν ούτε η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου ούτε εμείς ως πληρεξούσιοι και αντίκλητοι δικηγόροι».

Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις, υπήρξε ενημέρωση πως «η παράλειψη κλήτευσής μας δεν οφείλεται σε παραδρομή ή σφάλμα, αλλά σε εντολή που δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μπαντουδάκη, να μην κλητευθεί η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, δηλαδή η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου».

Η κα Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για «πρωτοφανή, ακραία αντιδικονομική ενέργεια» η οποία, όπως συνεχίζει, «καταστρατηγεί τις αρχές του κράτους δικαίου, της δίκαιης δίκης, της ισότητας των όπλων, της διαφάνειας και δημοσιότητας στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, παραβιάζει κατάφωρα αυτή την ίδια την αρχή της αμεροληψίας και υπονομεύει την θεμελιώδη αρχή της ουσιαστικής αναζήτησης της αλήθειας».

«Πρόκειται, επιπλέον, για ενέργεια που κατατείνει στην κατάργηση της μητέρας και της αδελφής του Αλέξανδρου από διαδίκους στη δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού και στην εξοικονόμηση αντιδικονομικών πλεονεκτημάτων στον καταδικασθέντα».

Σημειώνει πως «γύρω από αυτήν την υπόθεση εξακολουθούν να ενεργοποιούνται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο μηχανισμοί υπόθαλψης του δράστη της δολοφονίας» και ενημερώνει πως η παράλειψη της κλήτευσης οδηγεί σε ακυρότητα της διαδικασίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM
Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη

Σε βίντεο που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, διακρίνονται αστυνομικοί να σπεύδουν στο σημείο, χωρίς αρχικά να έχουν αντιληφθεί την παρουσία της βαριά τραυματισμένης γυναίκας
LIFO NEWSROOM