Ουκρανία: Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών του Κιέβου

Ουκρανία: Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών του Κιέβου Facebook Twitter
Φωτ.: Russian Defence Ministry
0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα, σε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ενός πολυώροφου κτιρίου στο Κίεβο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πολλά τέτοια τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη-«καμικάζι» έπληξαν ένα κτίριο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, στα βορειοδυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι διασώστες ανέσυραν τουλάχιστον έναν νεκρό, που φορούσε στρατιωτική στολή, από το επταώροφο κτίριο απ’ όπου υψωνόταν ακόμη καπνός. Στρατιώτες που βρίσκονταν στο σημείο είπαν ότι επρόκειτο για επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα εκ των οποίων καταρρίφθηκε. Τα συντρίμμια του, δυο μεταλλικά κομμάτια μήκους περίπου ενός μέτρου, ήταν ορατά στο έδαφος, κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Ένας αξιωματικός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, που ρωτήθηκε επί τόπου, είπε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε με αεροπλάνα τύπου Orlan και ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ προκλήθηκε και πυρκαγιά. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία για τους τρεις νεκρούς. «Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν», διαβεβαίωσε εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και αύριο το πρωί στο Κίεβο έχει επιβληθεί καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε πυραυλικό πλήγμα εναντίον ενός εμπορικού κέντρου όπου, σύμφωνα με τη Μόσχα, φυλάσσονταν όπλα και πυρομαχικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM