Κίνα: Η φιλία με τη Ρωσία είναι «ισχυρή σαν βράχος», αναφέρει το Πεκίνο

Κίνα: Η φιλία με τη Ρωσία είναι «ισχυρή σαν βράχος», αναφέρει το Πεκίνο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: GETTY IMAGES
0

Η φιλία της Κίνας με τη Ρωσία είναι «ισχυρή σαν βράχος» και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας πολύ ευρείες, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου, ο Κινέζος υπουργός ανέφερε πως η η συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αποφέρει οφέλη και συμβάλλει στην ευημερία των λαών και των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι τρίτοι δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις διμερείς σχέσεις του Πεκίνου με τη Μόσχα.

«Ανεξαρτήτως του πόσο δυσοίωνη είναι η διεθνής κατάσταση, τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία θα διατηρήσουν τη στρατηγική αποφασιστικότητά τους και θα εξακολουθήσουν να προχωρούν προς την ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία», εξήγησε ο Ουάνγκ.

Η Κίνα έχει αρνηθεί να καταδικάσει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ή να τη χαρακτηρίσει «εισβολή», ενώ παράλληλα έχει ζητήσει από τις δυτικές χώρες να σεβαστούν «τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της».

Ο Ουάνγκ επεσήμανε ότι τα αίτια «της κατάστασης στην Ουκρανία» είναι «περίπλοκα» και δεν δημιουργήθηκαν εν μία νυκτί.

«Η επίλυση περίπλοκων προβλημάτων απαιτεί ηρεμία και λογική και όχι να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και να επιδεινώνουμε τις διαφωνίες», τόνισε ο Κινέζος υπουργός.

Η Κίνα είναι διατεθειμένη να καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης και ο Ερυθρός Σταυρός της χώρας θα προσφέρει «το συντομότερο δυνατό» βοήθεια στην Ουκρανία, υπογράμμισε χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στο Πεκίνο μερικές ημέρες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και υπέγραψαν μία ευρεία συμφωνία διμερούς στρατηγικής συνεργασίας με στόχο να αντιταχθούν στην αμερικανική επιρροή. Παράλληλα οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι δεν θα υπάρχουν μεταξύ των χωρών τους «''απαγορευμένες'' περιοχές συνεργασίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,  Reuters και AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM